Festivalsjef hjem fra Etiopia med sterke inntrykk

Svein Olsen, mest kjent som festivalsjef i Skjærgårdssang i Langesund. Under festivalhelga i august er det Svein som står på scenen som programleder. Det har han gjort de siste 16 årene på en trygg og god måte, til stor glede for de mange tusen som har besøkt Langesund gjennom disse årene. I januar ønsket Svein å bli med til Etiopia, for å bli bedre kjent med Gatefolkets prosjekter. Samtidig fikk han også møte sitt eget fadderbarn.

Bildet: Nært og godt møte mellom fadder Svein Olsen og hans fadderbarn, 6-åringen Melkame Adane.

Dermed tok han et par uker fri fra sin hektiske hverdag som markedskonsulent i Skagerrak Sparebank. Jobben som festivalsjef for Skjærgårdssang er nemlig en dugnadsjobb, utrolig nok. Totalt er det 250 personer som jobber på dugnad under denne festivalen.

Men tilbake til perioden 4.-13. januar, da Svein Olsen sammen med 22 andre, tok turen til Etiopia i regi av Gatefolket.
-Denne turen gjorde et sterkt inntrykk på meg. Turen har vært både spesiell og også fantastisk. Det har vært gøy å se hva midlene som samles inn faktisk går til, forteller Svein Olsen.

-Det er helt enestående
å sitte her med et fadderbarn, fortsetter han, og ser på 6-åringen Melkame Adane. Hun hadde i utgangspunktet veldig dårlige odds med tanke på hvordan familiene her bor. Men nå har hun fått muligheten til utdannelse og har en drøm om å bli pilot, forteller Svein Olsen.

Her kan du se intervjuet vi gjorde med Svein Olsen i Etiopia

 

Gatefolket vil også i år delta med egen stand under Skjærgårdssang i Langesund 9.-11. august. Du er velkommen til å besøke standen vår, for en prat om fadderordningen vår og om prosjektene vi får være en del av sammen med våre partner i Etiopia, WSG/Bright Star og Hope for Children.

(les om turen her også:) https://gatefolket.no/etiopia-tur-rik-pa-opplevelser-og/