Nye fadderplakater snart underveis

Nå jobbes det på spreng med å produsere nye fadderplakater til alle våre faddere. I januar ble nye bilder tatt av barn og ungdom som blir støttet av norske faddere, drøyt 600 totalt.  Ut over våren vil fadderansvarlig sende ut de nye fadderplakatene fortløpende.

Bildet: Slik ser de nye fadderplakatene fra Gatefolket ut. Snart blir de oversendt alle faddere. Digitalt til de som har oppgitt sin e-post adresse og pr post til de som ikke har egen epost.

Sammen med nestleder i Gatefolkets styre, Sidsel Bjørnstad, gjennomførte Alvin oppdateringen under ei ukes jobb i Etiopia. Styreleder Odd Borgestrand tok bildene, og Gatefolkets sekretær, Magnus Nesje Vatne, har nå utformet nye plakater i samme design som vårt nyhetsbrev, Gateposten.

Stor utskifting
Ved skolestart høsten 2023 viste det seg at drøyt 70 av våre 600 fadderbarn enten hadde fullført sin utdannelse, flyttet fra sin skolekrets eller sluttet på skolen av andre grunner.  Faddere som har betalt for disse fadderbarna inneværende skoleår får dermed tilbud om et nytt fadderbarn. Hundrevis av barn står i kø for å komme inn ved våre førskoler og skoler, og Gatefolket har nå tatt ansvaret for nærmere 100 «nye» fadderbarn. 40 av disse er førskolebarn i fjellandsbyen Chencha i Sør-Etiopia.
Vi håper norske faddere tar i mot de små barna som vi nå ønsker å gi en god start i livet. 11 av barna har foreløpig ingen fadder.

Viktig jobb
-For våre samarbeidspartnere i Etiopia, Bright Star og Hope for Children, har det vært en omfattende jobb å sørge for at så mange som mulig av barna i de offentlige skolene møtte til fotografering og informasjonsmøte den uka denne jobben pågikk. Nå venter vi bare på bilder av en håndfull unge som ikke oppholdt seg i Addis Abeba denne aktuelle uka, forteller Alvin, som er godt fornøyd med at nesten 100 prosent av fadderbarna møtte opp.
-Vi mener det er viktig både for oss og for våre faddere å fortsette med personlig fadderskap. Det skaper en helt annen nærhet enn bare å betale et visst beløp èn gang i året, mener Alvin.

5 kroner pr dag
Det kommer ingen faktura i forbindelse med utsendelsen av de nye fadderplakatene. Faktura for kommende skoleår vil bli sendt ut som vanlig i juni. Grunnet stor inflasjon og dermed økte kostnader vil styret i Gatefolket overfor årsmøtet i mars innstille på en økning fra 1.500 kroner til 1.800 kroner pr skoleår.   -Sammenlignet med andre fadderorganisasjoner er dette en svært lav sum. Det dreier seg om en femkroning pr dag. Vi håper derfor alle våre faddere har forståelse for nødvendigheten av denne økningen, avslutter Gunnar Alvin.