Viktig tur for ordføreren i Våler kommune

Ordfører i Våler kommune, Reidar Kaabbel (Sp) ønsket med egne øyne å bli kjent med Gatefolkets prosjekter i Etiopia. Derfor ba han om å få bli med på gruppereisa som Gatefolket arrangerte i januar. Her deltok han både som privatperson og som ordfører. Gatefolket ble etablert i denne kommunen i 2001, og blant annet derfor var denne turen viktig for ordføreren.

Fra hans egen Facebook-side har vi hentet hans egen beskrivelse av turen:
Etiopia: måtte fordøye alle inntrykk og opplevelsene fra ett fantastisk opphold i Etiopia med foreningen; Gatefolket. Hele «følelsesregisteret» tror jeg ble brukt. Fra den største fattigdom, UTEN noen verden ting, sovende på gata til livsglede, stå-på-vilje og fremtid.

Gatefolket ble etablert i 2001
i Svinndal av Gudrun Skolt, Odd Borgestrand og Inger Hovland. Formålet et å hjelpe barn fra gata i Etiopia, til trygghet, helsehjelp, utdanning og videre til ett verdig liv. Ikke bare hjelper man da den enkelte, men også hele familier. 30 % av fadderne er i dag fra Våler, 600 unger har faddere i prosjektet. Prosjektet har et omfatte arbeid: Guttehjem, Hjem for jenter: jenter blitt hjulpet ut av livet somprostitusjon, arbeidet i fengsel, arbeidstrening med systue og frisørsalong, gjenforening av barn med foreldre m.m.

Svinndal barneskole
er svært aktive og jeg hadde gleden av å overrekke tegninger og bilder fra elevene i Svinndal til de 14 fadderbarna som svinndalelevene har ansvaret for. Tegninger og bilder kommer tilbake.Du kan finne mer på hjemmesiden Gatefolket.no og Facebook.

Det er mye man kunne skrive etter et slikt opphold. Ett opphold med store forskjeller og sterke kontraster. Alle har en historie, men jeg skjønner nå hvorfor vi hele tiden ble fortalt av de lokale lederne i prosjektet: «Ikke spør om deres fortid, men spør om deres drømmer og fremtidstanker».

Ordfører Reidar Kaabbel overrakte kommuneflagget til rektor ved Chencha Førskole under sitt besøk i Eiopia.

Det er håp
og muligheter hvis man har riktig fokus. Det gjorde sterkt inntrykk på meg hvor utrolig glad og takknemlige disse barna er for å være en del av programmet. De ba hver morgen for skolen, familien, styresmakter og planeten. Det er spesielt sterkt når de selv ikke eier nåla i høystakken.Det var også fint å komme hjem og kjenne hvor godt vi har det. Godt å møte mitt eget fadderbarn – jeg skal følge opp «Kimi» helt opp (bildet under)

Takk for en sterk, opplevelsesrik og uforglemmelig tur – med mange dype inntrykk

Her er hans video-hilsen til kommunens egne innbyggere: