Svinndal-elevene løp for Addis igjen

Svinndal skole i Våler kommune i Østfold knytter nok en gang tette bånd til sine 14 medelever ved Gatefolkets skoler i Addis Abeba. Gjennom arrangementet «løp for Addis» kunne elevene telle opp hele 30.596,- kroner, som overføres til Etiopia og de 14 fadderbarna som skolen har tatt ansvar for i flere år.

Bildet: Svinndal skoles elever har 14 medelever i Addis Abeba. For 1.500 kroner pr elev får barn fra de fatttigste familiene i byen muligheten til utdannelse. Det er noe å løpe for, mener elever og lærere ved Svinndal skole.

Det er andre gang Svinndal skole gjennomfører «løp for Addis», og det er både et meningsfylt, sosialt samlende og  inntektsbringende tiltak. Rektor Nils Petter Bjerke er stolt over den innsatsen elevene viser i forhold til sine medelever i Etiopia.

Varm takk fra rektor
I en hilsen til elever, foreldre og andre sponsorer forteller han at de 14 barna gis bistand  til skolegang, mat, omsorg og helsetilsyn. Alle elevene ble oppfordret til å finne seg en eller flere sponsorer som kunne bidra med en sum penger per runde elevene løp, eller en fast sum for deltakelse i løpet. Alle elevene ved Svinndal skole løp så godt de kunne og vi er stolte av dem. Elevenes felles innsats og deres/sponsorenes bidrag har ført til at vi kan overføre 30.596,- til Gatefolket og våre fadderbarn. Det er kjempebra. Tusen takk til alle sammen, skriver rektoren.

Et nært samarbeid
-På vegne av Gatefolket takker vi hjertelig for det gode bidraget og engasjementet som Svinndal skole fortsatt har. Dette samarbeidet har nå vart i 20 år, like lenge som Gatefolket har eksistert. Det startet med et varmt engasjement av avdøde rektor Lasse Edelsteen, og fortsetter under rektor Nils Petter Bjerke og hans medarbeidere. Svinndal-elevene bidrar også med et betydelig beløp i forbindelse med utgivelsen av Svinndal-Posten, som de produserer hvert år i forbindelse med 17.mai-feiringen.  Svinndal skole har da også en helt spesiell plass i hjertet til ledelsen i samarbeidsorganisasjonen Bright Star i Etiopia og til oss i Gatefolket, sier styreleder Odd Borgestrand.