Sterkt bidrag av Jentene på Kyststien

10.06.14: For 9. gang møttes «Jentene på Kyststien» siste lørdagen i mai. Ruta går langs kyststien fra Stavern til det flotte tunet på Anvik Gård, 10 km sør for Stavern. Fantastiske arrangører og sprudlende jenter støttet også opp om gatebarn-prosjektet med drøyt 27.000 kroner denne solfylte dagen.

–Dette var en fantastisk opplevelse for oss, sier styremedlem i Gatefolket, Georg Raddum, som hadde ansvar for Gatefolkets stand sammen med Arnfinn Hovland. Litt i kulissene sto også ektefellene Runa og Inger. Arrangørene og jentene som gikk kyststien denne lørdagen la igjen 27.040 kroner til prosjektet. I tillegg har arrangørene påtatt seg ansvaret for 13 fadderbarn, og under årets arrangement ble nok en fadder med i prosjektet.

 

Rause arrangører
Kvartetten fra Gatefolket gledet seg over den store rausheten arrangørene viste ved å gi bort tursekker som Gatefolket kunne selge for 50 kroner stykket. De små dagstursekkene viste seg å bli meget populære, og dermed ble det også en solid gave til arbeidet i Etiopia.

 

Gatefolket med stand
-Også denne gangen hadde vi egen stand på Anvik gård der vi delte ut gratis bokmerker som våre vevere i Addis Abeba har laget til oss for anledningen. Vi solgte også noen flotte sjal i tillegg til andre småting som vi har tatt med oss fra Etiopia, forteller Arnfinn Hovland.
-20 av våre skolebarn står uten fadder, og vi kunne jo ønsket at flere av Jentene på Kyststien ville ta ansvar for et barn, men vi vet at faddere vil melde seg i ukene og månedene som kommer. Nå er vi bare lykkelige og glade over å få være med på dette flotte arrangementet, sier kvartetten, som takker arrangørene for et flott samarbeid. Kanskje blir det en Etiopiatur for noen av kyststi-jentene om ikke alt for lenge?