HURRA FOR SKATTEFRADRAG

24.05.14: Nå kan privatpersoner og bedrifter (AS eller enkeltmannsforetak)  få  skattefradrag for gaver til Gatefolket. Skatteetaten har endelig godkjent vår støtteforening som en nasjonal forening som oppfyller alle krav.

 

Bildet: Tommelen opp for skatteetaten som har godkjent skattefradrag på inntil 16.800 kroner fra givere som vil støtte gatebarn og skolebarn i Addis Abeba gjennom Gatefolket! (fotomontasje)

 

Det forutsettes at samlet gavebeløp er 500 kroner eller høyere, og dette gjelder kun for norske givere. Det gjelder også for hver ektefelle, det vil si at for ektepar er det dobbelt. Dette er en svært gledelig nyhet for oss, sier leder i styret for Gatefolket, Odd Borgestrand. Alle som bidrar med et beløp på mellom 500 kroner og opp til 16.800,- kroner vil nå få fradrag på sin selvangivelse fra og med inneværende år.

Givere og faddere som ønsker skattefradrag må sende oss sitt navn, fødsels- og personnummer (11 siffer) og postadresse.

I tillegg vil vi gjerne også ha epostadressen. Disse opplysningene kan sendes til post@gatefolket.no eller til Gatefolket, Gullfunnet 13, 1570 Dilling.

 

Fradragsrett

-Skatteetaten har ført oss opp på listen over selskap, stiftelser eller sammenslutninger som oppfyller kravene til fradragsrett for giverne. Flere av våre givere har etterspurt dette, og vi håper med denne godkjenningen at flere ønsker å bli faste givere. Det betyr større forutsigbarhet i vårt arbeide, sier Borgestrand.

 

En anerkjennelse

Han setter pris på at norske myndigheter på denne måten anerkjenner det arbeidet Gatefolket utfører sammen med de etiopiske organisasjonene Hope for Children og Win Souls for God.

Gatefolkets formåler å informere om- og samle inn midler til arbeid blant gatebarn og deres familier i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Arbeidet omfatter blant annet å få barn og unge ut fra rus og prostitusjon, hjelpe dem tilbake til samfunnet og gjenforene dem med sine familier. I tillegg støtter vi et omfattende preventivt arbeid blant de fattigste familiene i Addis Abeba og andre byer i Etiopia. En viktig del av dette er drift av to egne skoler og støtte til barn i offentlig skole, totalt nærmere 1.200 barn. Skolegang forhindrer at barna blir gatebarn.

Alle innsamlede midler overføres til arbeidet i Etiopia med unntak av norske administrasjonskostnader på ca 3,5 prosent. Det er ingen ansatte i vår støtteforening. Alt arbeid utføres på dugnad. Foreningen er registrert i Brønnøysund og har offentlig godkjent revisor.