Gatefolket møter Jentene på Kyststien igjen

24.05.14: Lørdag 31.mai arrangeres for 9. gang «Jentene på Kyststien» fra Stavern til det flotte tunet på Anvik Gård, 10 km sør for Stavern.  For 2.gang er Gatefolket invitert til å være med for å skape oppmerksomhet omkring barns situasjon og oppvekstvilkår i et fattig land.
Våre utsendinger denne gang blir styremedlem Georg Raddum og støttespiller Arnfinn Hovland. Trolig får de også med seg sine koner, Runa og Inger Oline, om det skulle være ønskelig. Arnfinn har gode erfaringer fra i fjor, og gleder seg enormt til et gjensyn med de spreke damene på kyststien.

 

Gatefolket med stand

-Også denne gangen har vi egen stand på Anvik gård der vi deler ut gratis bokmerker som våre vevere i Addis Abeba har laget til oss for anledningen. Vi har også noen flotte sjal for salg i tillegg andre småting som vi har tatt med oss fra Etiopia, forteller Arnfinn Hovland.

-20 av våre skolebarn står uten fadder, og denne lørdagen håper vi å skaffe faddere til samtlige av disse barna, sier Georg Raddum. Plakater med bilde og informasjon om hvert enkelt barn er trykket opp, og nye faddere kan bare signere på plakatene og «få med seg» et fadderbarn hjem samme dag. Faktura på kr 1000,- for kommende skoleår vil bli sendt ut i første halvdel av juni. Dette er en utrolig fin måte å hjelpe et barn til å realisere sin drøm om å få gå på skole, og samtidig er vi med å bygge et utviklingsland, sier Raddum engasjert. Han og kona har selv møtt sitt fadderbarn i Addis Abeba, og det gjorde sterkt inntrykk, sier han.

 

Jentene på Kyststien

Flere tusen jenter har fra første gang i 2008 gledet seg over naturen og fellskapsfølelsen som den 10 km lange turen gir. Det er ingen nummerlapp på brystet eller noen som står i målområdet å sjekker tiden, og det er ingen tempokrav.

-Naturen her er for vakker til det, den skal nytes i lange drag, sier arrangementsansvarlig, Kristin Hammer Anvik. Kommer en gjeng jenter sist i mål fordi de har storkost seg underveis, stoppet opp og tatt bilder, plukket blomster, lagd en krans kanskje, ja da har de forstått poenget med «Jentene på Kyststien», sier Kristin.

 

Jentenes dag

-Vi trenger å gjøre noen «jentegreier» nå og da! Ta fri fra mann og barn (bikkja kan være med), svigermor eller nabo´n. En dag for bare for oss jentene, uten så mange forventninger og krav. Vi har godt av det, sier hun og syns det er meningsfylt og hyggelig med samarbeidet med Gatefolket. Hun syns det er flott at Gatefolket sender to av de flotteste og mest høyreiste gutta sine til Anvik gård denne dagen.

Når jentene kommer i mål på Anvik gård vanker det rekebuffet, med påfølgende underholdning og salgsmesse ute og inne på gården.

Her er programmet for dagen om noen av våre kvinnelige lesere ønsker å slenge seg med: http://www.jentenepakyststien.no/program/category135.html