Sommerens viktigste jentetur

10 års jubileet for Jentene på Kyststien må karakteriseres som en av Norges største og mest sosiale jenteturer. 10 kilometers gange i vakker natur, masse smil og latter selv om regnbygene satt løst. Men hva gjør vel det når man har det hyggelig og man vet at landets største rekebord venter på Anvik gård utenfor Stavern?

For tredje gang på rad fikk også Gatefolket anledning til å delta med egen stand der vi i tillegg til å promotere vårt arbeidet blant gatebarn og skolebarn i Etiopia også fikk muligheten til å verve nye faddere og skaffe oss noen kroner til drift av kontaktsenter for gatefolket i Addis Abeba.

Takk til Kaffemann AS
Derfor er det på sin plass med en spesiell takk til KAFFEMANN AS som lot hele sitt overskudd av kaffe- og vaffelsalg gå uavkortet til Gatefolket. Vi vet foreløpig ikke det nøyaktige beløpet av dette salget, men totalt fikk Gatefolket inn bidrag på mellom 15 og 20 tusen kroner gjennom salg av artikler, kaffe og vafler. Like viktig er det at arrangørene aktivt støtter vårt arbeid og oppmuntrer deltakerne på dette store arrangementet å bli faddere eller støtte prosjektet med økonomiske bidrag.
For Jentene på Kyststien handler det om å nyte en tur i flott terreng og i eget tempo. Her er det ingen tidtaking men premie til alle i form av en sosial tilsetning av de sjeldne.

IMG_1737 - Kopi

Nesten 3000 deltok på årets jubileum for Jentene på Kyststien. Foto: Peer-Christian Nordby.

Dobbeltside i Dagbladet
Dagbladet sendte en av sine journalister ut på turen denne gang, og det resulterte i et to siders flott oppslag om arrangementet. Selv om regnet plasket ned to timer før det hele startet var det aldri snakk om å droppe turen for de nesten 3000 jentene som hadde funnet veien til torget i Stavern. Det var bare å kle seg etter været, og i tillegg ha gode sko og godt humør, skriver avisen.

dagbladet dobbelside
10 års jubileum
På torget i Stavern var det utdeling av T-skjorter med matchende drikkeflasker, og årets farge var rosa. Skikkelig jentefarge i anledning 10 års jubileet med andre ord.  Jenter i alle aldrer kommet langveisfra. De kom fra Tromsø, Bodø og Estland, for en dag langs en av Norges fineste kyststrekninger, skriver avisen videre. Flertallet kom fra østlandsområdet.
-Med tre timers start blir det ikke fullt på stien.  Man går ikke på tid, men på humør, melder Dagbladets utsendte.
Kyststien er en blåmerket løype på cirka 35 kilometer fra Stavern til Ødegården ved Helgeroa. Jentene på Kyststien går fra Stavern til Anvik gård, en strekning på 10 kilometer. Vel framme på Anvik er det duket for jentefest og et av Norges største rekebord.

Inntekt til Gatefolket
Musikk, marked, kaffe og vafler til inntekt for Gatefolket, forteller Dagbladet. Så fikk også vår organisasjon en hyggelig liten oppmerksomhet. Festen på Anvik ble avsluttet klokka 18.00. Da pakker våre medarbeidere under ledelse av Henrik Solhaug snippesken og kjørte hjem. Mange av Kyststi-jentene inntok nok Stavern for en hyggelig kveld, og for primus motor for arrangementet, Kristin Hammer Anvik, var det bare å finne hvilestilling og glede seg over at 3000 jenter digger arrangementet, gården og alt hva denne første lørdagen i juni inneholder.

Se en kort liten videosnutt som formidler noe av stemningen på Anvik gård. (Video: Henrik Solhaug)