Skolegang for 36 barn i ett år etter Jentene på Kyststien

Etter regn kommer sol. Det er nærmest blitt en regel for det store arrangementet «Jentene på kyststien», som også i år samlet 3000 damer fra store deler av landet til en festdag i strålende solskinn i Stavern.

Bildet: Gatefolket var representert med 13 frivillige under årets «Jentene på kyststien». 

Tradisjonen tro fikk Gatefolkets frivillige medarbeidere være med og selge effekter, kaffe, vafler, mineralvann og håndlagde varer fra Etiopia til inntekt for gatebarnprosjektet i Addis Abeba. Totalt kom det inn 46.605,- kroner til prosjektet etter årets dugnadsinnsats.

Takk for skolegang
Derfor takker vi alle damer som bidro til at vi kan hjelpe barn til å bli skolebarn i stedet for gatebarn. Beløpet tilsvarer skolegang for 36 barn et helt år. I tillegg til skolegang får barna skoleuniform,sko, undervisningsmateriell, et måltid mat om dagen og helsetilsyn for seg og sin familie. Men viktigst av alt, – alle som støtter prosjektet er med å gi barn muligheten til et verdig liv.  En ekstra takk ønsker vi i Gatefolket å gi til arrangørene av Jentene på Kyststien, nemlig Sigmund og Kristin Anvik på Anvik gård. De har en stor dugnadsgjeng som sørger for at de tre tusen deltakerne får en minnerik opplevelse med tur i flott kystterreng, en bugnende rekebuffet og mye underholdning og sang fra scenen.

Rekebuffet og godt humør på Anvik etter endt tur.

Festhumør og vilje til å støtte
Det var også i år mange damer i festhumør både fredag og lørdag i Stavern. Nærmere 1000 damer valgte å ta turen til Anvik gård fredag kveld for å forhåndsregistrere seg for turen langs kyststien på lørdag.  Gatefolket solgte i år flotte solcapser som godt med i solskinnet. Det ble noen rørende samtaler der damer som i utgangspunktet mente de ikke hadde bruk for caps, men som likevel bladde opp 100 kroner da de hørte at hele beløpet var øremerket gatebarnprosjektet i Addis Abeba. Kaffekopper med Jentene på Kyststien og Gatefolket sin logo ble også solgt for en hundrelapp, og dermed kunne fornøyde damer drikke så mye kaffe de bare orket hele lørdagen.

En flott tur langs kyststien fra Stavern til Anvik gård, totalt 11 kilometer.

Turmarsj
Drøyt 3.000 damer i alle aldre gjennomførte den 11 kilometer lange turmarsjen fra kirketorget i Stavern til Anvik gård, der de ble tatt imot med rekebuffet, underholdning og masse andre ting som damer setter pris på når de har en hel helg til egen disposisjon. Damene storkoste seg med reker, for det gikk med totalt 1,3 tonn!

Strålende fornøyd
Det var en strålende fornøyd primus motor Kristin Hammer Anvik som ønsket damer fra hele landet velkommen til det 14.arrangementet i rekken.
Gatefolkets styre og frivillige stilte mann- og kvinnesterkt opp på årets arrangement. Totalt var det 13 representanter som gikk rundt på plassen i sine hvite skjorter for å promotere arbeidet og i tillegg selge kaffe, vafler og effekter for Jentene på Kyststien. Dette innbragte altså totalt 46.605 kroner
Takket være milde gaver fra arrangørene og kaffeleverandøren Kaffemann hadde vi heller ikke i år utgifter. Hele beløpet blir dermed netto overskudd, da de frivillige i Gatefolket selv dekket reiseutgifter og overnatting.

Jentene på Kyststien blir dermed en solid sponsor for gatebarn-arbeidet i Etiopia, og det er et samarbeid arrangøren vil fortsette med også når 3000 jenter kommer til Stavern neste år for å delta i 15 års festen.

Mariann og Bendik Mydland solgte kaffe og vafler sammen med Inger O. Hovland (i midten)