Gatebarn-ledere på misjonsturnè

Fem av lederne i WSG Etiopia er nå på misjonsturnè i Norden.  Dette er et årlig opplegg som gjennomføres i regi av lederne selv i samarbeid med menigheter og andre kontakter på Færøyene, Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Bildet: WSG-lederne Gizachew Ayka, Goitom Gebreslassie Tesfay, Befrdu Meseret, Mengistu Burano og Alex Fekadu Zeha Zeha er på rundreise i Norden i mai og deler av juni.

I Norge er det Fornebu Gjenbruk som står for kontakten i forbindelse med denne turneen, men Gatefolket er også orientert om oppholdet, selv om styret i Gatefolket holder fast ved at vårt oppdrag er barn og unge i Etiopia. Derfor går ingen av innsamlede midler fra norske givere til Mission Back-prosjektet. Prosjektet finansieres av WSG og private givere.

Ledelsen i WSG Etiopia
ønsker å gjennomføre «Mission Back» for å gi tilbake noe av det de nordiske landene har bidratt med gjennom ulike misjonsorganisasjoners arbeid i Etiopia. Mange vil med rette hevde at Mekane Yesu kirken, som er den største protestantiske kirken i Afrika, er en frukt av det nordiske misjonsarbeidet.
WSG-leder Gizachew Ayka reiser sammen med Alex Fekadu Zeha Zeha, Goitom Gebreslassie Tesfay, Befrdu Meseret og Mengistu Burano. Hensikten med reisen er å forkynne Guds ord, be for de skandinaviske landene og fortelle om det arbeidet de står i hjemme i Etiopia.

Oppholdet i Norge
Hele gruppa, unntatt Goitom Gebreslassie, kommer til Norge i perioden 25.-30.mai.  Mengistu og Alex kommer på lørdagen, og vil være tilstede under Gudstjenesten i Snarøya kirke søndag 26.mai.  De to vil også jobbe i gjenbruksbutikken på Fornebu fra mandag til onsdag. Her er åpningstidene fra kl.10.00 til 16.00 Mandag kveld ankommer Gizachew og Befrdu fra Sverige, og de blir med i gjenbruksbutikken tirsdag og onsdag. Alle som har lyst å slå av en prat med de etiopiske lederne er velkommen i butikken, sier daglig leder Kristine Grosås, som også er vertskap for etioperne denne gangen.

Det blir dessuten ungdomstreff i Snarøya kirke mandag kveld fra kl. 18.00 til 21.00 og Etiopia-kveld på Fornebu Gjenbruk onsdag kveld kl. 19.00. Dette arrangementet er åpent for alle. Styret i Gatefolket vil også ha et planleggingsmøte med de etiopiske lederne på Fornebu Gjenbruk tirsdag kveld i forbindelse med årets internasjonale Partners Meeting, som arrangeres på Sauevika leirsted på Hvaler siste helgen i september.
Torsdag 30.mai er satt av til privat arrangement med etiopiske kontakter i Oslo, før avreise til Sverige på ettermiddagen.