Skolebarn løp for sine medelever i Addis

Samarbeidet med Svinndal skole i Østfold har vært tett og godt helt siden Gatefolket ble etablert for snart 23 år siden. Skolens elever, ansatte og foreldreutvalg har tatt ansvar for 14 fadderbarn i en årrekke. 

Bildet: Elevene ved Svinndal skole har arrangert «løp for Addis» også denne høsten. Elevene løp inn hele 29.351,- kroner og utfordrer andre skoler i landet til å gjøre det samme. Foto: Hilde Unum

Skolen har tidligere sendt både en lærer og en tidligere rektor til Etiopia for med egne øyne å se at elevene i Etiopia får den utdannelsen de fortjener. Også denne høsten har elevene ved Svinndal skole arrangert «løp for Afrika», der de gjennom sine sponsorer løp inn totalt 29.351,- kroner. Dermed har de betalt for sine 14 barn og i tillegg bidratt med en betydelig gave til øvrige prosjekter i regi av Gatefolket og etiopiske Bright Star.

Flere støttespillere
I tillegg til disse to viktige samarbeidspartnerne bidrar også bygdas eget gartneri, Kjærnsrød Gartneri, med betydelig beløp i forbindelse med sitt årlige utsalg av juleblomster. Menighetene tilknyttet henholdsvis Våler og Svinndal kirker bidrar hvert år med betydelige offergaver. Begge menighetene har i flere år samlet inn penger til prosjektet på selveste julaften. Svinndal og Våler topper også listen over personlige faddere! Så her er det ingen over og ingen ved siden.