Bygda med de gode hjelperne

-Det har alltid vært noe spesielt i forholdet mellom Gatefolket og bygdene Våler og Svinndal i Østfold. Det var her den første ilden for gatebarna i Etiopia ble tent for 23 år siden, og som etter kort tid ble støtteforeningen Gatefolket. De siste dagene har Gatefolket mottatt nærmere 100.000 kroner fra disse to bygdene. Støtten overvelder oss!

Bildet: Gressklippergutta i Våler og Svinndal består av fra venstre Lars Otto Hammer, Jon Gisle Rønning, Svein Kasin, Arne Brokhaug og Kay Armann Ellefsæter   Eivind Skolt var ikke tilstede da bildet ble tatt.

En liten gjeng pensjonister fra Våler og Svinndal kaller seg Gressklippergutta. De sørger for å holde de kommunale friområdene i kommunen pene og innbydende for kommunens innbyggere. I år har dette oppdraget innbrakt 70.000 kroner, som i sin helhet går til Gatefolkets prosjekter i Etiopia.

-Vi har forhandlet oss fram til en akseptabel pris, og honoraret ligger inne i kommunens budsjett. Både oppdragsgiver og kommunens innbyggere og tilreisende setter stor pris på jobben som blir utført, forteller Lars-Otto Hammer, som i flere år også har vært styremedlem i Gatefolket, og har derfor inngående kjennskap til prosjektene. Gressklippergutta vet at Gatefolket får mye ut av pengene, og at de havner der de skal.
Gressklippergutta er ekstra glad for at kommunens ordfører, Reidar Kaabbel, blir med på gruppereisen som Gatefolket arrangerer i begynnelsen av januar.
-Da vil han med egne øyne se hva kommunens midler går til i Etiopia, og jeg er overbevist om at han vil bli godt mottatt av våre lokale medarbeidere, sier Hammer videre.

Elevene ved Svinndal skole har arrangert «løp for Addis» også denne høsten. Elevene løp inn hele 29.351,- kroner og utfordrer andre skoler i landet til å gjøre det samme. Foto: Hilde Unum

Løp for Addis
Samarbeidet med Svinndal skole har vært tett og godt helt siden Gatefolket ble etablert. Skolens elever, ansatte og foreldreutvalg har tatt ansvar for 14 fadderbarn i en årrekke.  Skolen har tidligere sendt både en lærer og en tidligere rektor til Etiopia for med egne øyne å se at elevene ved Gurara Freedom School får den utdannelsen de fortjener. Også denne høsten har elevene ved Svinndal skole arrangert «løp for Afrika», der de gjennom sine sponsorer løp inn totalt 29.351,- kroner. Dermed har de betalt for sine 14 barn og i tillegg bidratt med en betydelig gave til øvrige prosjekter i regi av Gatefolket og etiopiske Bright Star.

I tillegg til disse to viktige samarbeidspartnerne bidrar også menighetene tilknyttet henholdsvis Våler og Svinndal kirker med betydelige offergaver. Begge menighetene har i flere år samlet inn penger til prosjektet på selveste julaften. Svinndal og Våler topper også listen over personlige faddere! Så her er det ingen over og ingen ved siden.