På lag med Norges beste håndballjenter

09.03.13: Norges beste håndballjenter vil gjerne slå et slag for gatebarna i Addis Abeba. Larvik Håndballklubb har invitert WSG Norge til å promotore gatebarn- og fadderbarnprosjektet under Champions League kampen mot  Budućnost fra Montenegro, i Arena Larvik lørdag 16.mars.

 

Bildet: Karoline Dyhre Breivang og de andre Larvikjentene kjemper om Champions League poeng mot mesterne fra Montenegro. Samtidig er de på lag med gatebarna i Addis Abeba.

-Det er de to siste års Champions League-mestere som da møtes til siste kamp i hovedrunden, og vi er utrolig glad for å ha Larviks håndballjenter med på laget, sier styreleder i WSG-Norge, Odd Borgestrand.

Det er styreleder i Larvik Håndballklubb, Thor Edvard Mathisen, som har tatt initiativet til dette samarbeidet. Han har besøkt Etiopia ved en rekke anledninger, og har også engasjert seg sterkt i vårt fadderbarn-program. Mathisen har med egne øyne sett hva små midler kan gjøre for et barn. Et gatebarn kan bli et skolebarn for en tusenlapp i året.  Det er dette budskapet de mange tusen tilskuerne i Arena Larvik vil få presentert lørdag 16.mars.

 

En visjon som lever

De vil før kampen og i pausen få høre historien om 10 fattige etiopiske ungdommer som realiserte sin visjon om å dele sitt brød med de som ikke en gang har smuler. Visjonen lever fortsatt sterkt etter 15 års arbeid. Gatebarna i Etiopias hovedstad Addis Abeba blir betraktet som søppel, men fra søppelhaugen har vi nå utdannet gatebarn til tannleger, leger, sykepleiere, lastebilsjåfører, frisører og til og med klimaforskere.

 

Når flere tusen

Thor Edvard Mathisen sier til Gateposten at han ønsket å formidle dette budskapet under en Champions League kamp, for da er det absolutt flest tilskuere, og kampen blir også direkteoverført i TV 2.

WSG-Norge etablerer en stand i Arena Larvik før, under og etter kampen. Alle tilskuere vil få tilbud om å ta i mot en informasjonsfolder om Gatebarnprosjektet. Informasjon om prosjektet kommer også på storskjermene i hallene både før kampen og i pausen. Det blir også et intervju med styrelederen i gatebarnprosjektet. Det blir anledning til å verve faddere i forbindelse med kampen denne ettermiddagen i Larvik.

-Det passer oss svært godt siden vi nå har bygget en skole der vi skal gi tilbud til 700 elever i bydelen Entoto, sier Odd Borgestrand. Han får med seg nestleder Inger O. Hovland og flere som allerede har tegnet seg som faddere til å dele ut brosjyremateriell og verve faddere.

 

-Dette er noe vi skal gjøre sammen for å løfte dette fantastiske arbeidet i Etiopia videre her i vår region, sier styrelederen i Larvik Håndballklubb, Thor Edvard Mathisen.