Carina strikker for gatebarna

Carina Elisabeth Pettersen elsker å strikke. I tillegg har hun et stort hjerte for gatebarna i Etiopia. Nå har hun startet en strikkegruppe på Facebook og snart er det femti medlemmer som strikker seg varme for WSG.

-Jeg fikk ideen om å strikke til WSG, da jeg gikk igjennom garnkurvene mine, og så hvor mye garn som jeg ikke viste hva jeg skulle bruke til.
Da var min første tanke at jeg ville strikke til gatebarna i WSG i Addis Abeba, som jeg selv fikk besøke i Etiopia jula 2010. Dette har nå blitt min store hjertesak, sier Carina Elisabeth fra Svinndal i Østfold.

Mye garn

Med alt garnet jeg har til overs, har jeg lyst til å hjelpe de som ikke har like mye som oss i Norge. Jeg oppdaga jo selv da vi var på besøk i jula 2010, at kveldene var kalde, enda vi sov med to ullpledd rundt oss, så jeg kan bare forestille meg hvor kaldt det er for de som ikke har ordentlige hus, eller bor på gata.
Etter å ha rådført meg med nestleder i WSG, og nabo,  Inger Hovland, bestemte jeg meg også for å lage en facebookgruppe, som jeg la ut på diverse håndarbeidssider og på bloggen min,  for å prøve å komme i kontakt med andre som kunne hjelpe meg.

Håpet mitt

er at vi skal greie å strikke noe til alle barna på skolene til WSG,  noe som sikkert er litt urealistisk, ettersom jeg ikke vet hvor mange barn de er til sammen eller hvor mange de er i de forskjellige aldrene.
-Jeg innså jo fort at det var et urealistisk mål alene, men håpet at med flere strikkere, kan vi kanskje greie det.
Akkurat nå er vi 44 medlemmer, men det er alltid rom for flere, sier Carina.

Første forsyning med sokker og annet strikketøy vil bli sendt med en gruppe som skal til Etiopia i midten av april.

På bloggen sin, http://hverdagenssysler.blogg.no/ har Carina skrevet følgende:

Jeg er fadder i en organisasjon som heter WSG, som hjelper gatebarn i hovedstaden i Etiopia, Addis Abeba. Denne organisasjonen gir barna gratis skolegang og et gratis måltid om dagen. Denne organisasjonen er blitt hjertesaken min. Jeg var en tur i Etiopia i jula 2010, hvor jeg fikk se alt de jobber med, og fikk den store gleden av å møte mitt fadderbarn. Etter dette har vi fått et fadderbarn til, så nå har vi en gutt og en jente.

Jeg fikk ideen om å strikke til disse barna, ved at jeg har utrolig mye garn, jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Etter å ha spurt litt rundt på håndarbeidssider på facebook, var det tydelig at det var flere som ønsket å hjelpe. Dette ble til facebookgruppa «strikk for WSG». Vi er nå rett under 50 medlemmer, og jeg er så ufattelig glad for at det finnes så mange herlige mennesker, som vil hjelpe meg med hjertesaken min! Vi skal strikke sokker, luer og eventuelt skjerf til barna i organisasjonen, ettersom vinteren i Etiopia er hard for barna, spesielt ved vanskelige boforhold.

 

Bli med i strikkegruppa du også

http://www.facebook.com/groups/strikkforWSG/?fref=ts