Praktfull håndball og fokus på gatebarn

17.03.13: Fire representanter for WSG-Norge ble tatt meget godt i mot både av ledelse, spillere og publikum da vi fikk presentere gatebarnarbeidet vårt under Champions League kampen mellom Larvik og Budućnost fra Montenegro, i Arena Larvik lørdag kveld (16.mars)

Bildet: Gatefolket.no fikk arenareklame under den direktesendte kampen på TV2.

Om lag 2000 tilskuere møtte opp for å heie Larvik-jentene fram til semifinale i Champions League. For Larvik knuste Buducnost 28-16 i den siste kampen i Hovedrunden i Arena Larvik Cecilie Leganger leverte en fantastisk kamp mellom stengene og slapp ikke inn et eneste mål før det var spilt 17 minutter av første omgang.  Da ledet Larvik med 10 mål.

Se videosnutt fra kampen her: larvik kamp

Mestere møttes

-Det var de to siste års Champions League-mestere som møttes til siste kamp i hovedrunden, men allerede før avkast var et klart at Larvik hadde sikret seg semifinaleplass. Dermed ble det også noe færre tilskuere på tribunen, men det var en fantastisk stemning og moro å være tilstede for WSG-representantene Arnfinn og Inger O. Hovland, Carina Pettersen og Odd Borgestrand.

WSG ble tildelt en flott stand ved hovedinngangen, vi fikk arenareklame under kampen som ble direktesendt på TV2 og WSG-Norge leder Odd Borgestrand ble intervjuet i pausen sammen med styreleder i Larvik Håndballklubb, Thor Edvard Mathisen.

 

Engasjert håndball-leder

Mathisen har besøkt Etiopia ved en rekke anledninger, og har også engasjert seg sterkt i vårt fadderbarn-program. Mathisen har med egne øyne sett hva små midler kan gjøre for et barn.

-Et gatebarn kan bli et skolebarn for en tusenlapp i året, og jeg håper mange vil bli med også på dette laget, sa Mathisen, og fikk god applaus fra tribunene.

Mathisen har et bredt kontaktnett og WSG Norge har mye å takke ham for. Han er villig til å stå som en garantist for at midler som kommer inn til WSG Norge når fram til de som trenger støtten, nemlig gatefolket i Etiopia.

Så får vi de neste dagene se hvor mange som melder seg på i fadderordningen eller i vår givertjeneste. Vi er uansett glad for å få muligheten til å dele ut flere hundre brosjyrer, små bokmerker og informasjon om vårt arbeid, sier Inger O. Hovland til Gateposten.

 

Utrolig opplevelse

Carina Pettersen, som har startet sin egen gruppe på Facebook, ”Strikk for WSG” var på håndballkamp for første gang i sitt liv. Hun syns det var en utrolig opplevelse, og en god dag på stand for WSG. Under kampen i Larvik knyttet vi også flere spennende kontakter som kanskje kan bety mye for gatebarnarbeidet vårt i Etiopia.

Nå gjenstår det å se hvilket lag som blir Larviks semifinalemotstander. Det som er klart er at det blir enten Krim eller Oltchim Valcea. Uansett skal vi formidle at gatefolket i Etiopia nå skal heie på Larvik!

Se flere bilder på våre Facebooksider: http://www.facebook.com/pages/Gatefolket/252059458157060