Ny start for 30 gatebarn

30 gutter fra gata i Addis Abeba har fått tak over hodet, egen seng og et trygt hjem. «Boys Home» er et av tilbudene som Bright Star/WSG har etablert for hjemløse barn, og som er kommet i stand i samarbeid med landets sosialdepartement.

Bildet: Noen av guttene som nylig fikk tilbud om å bo på Boys Home i stedet for et uverdig liv på gata i Addis Abeba.

Guttehjemmet er i første omgang etablert i en av etasjene i det nye klinikk-bygget som er oppført i bydelen Entoto, et steinkast fra vår egen Entoto Freedom School.
Avtalen mellom Etiopias Sosial-departement og Bright Star går ut på at 200 gatebarn under 18 år skal få dette tilbudet over en to-års periode.
-Det er et gjennomslag for samarbeidet vårt med myndighetene, sier gatebarnleder Gizachew Ayka til Gateposten.

WSG/Bright Star i samarbeid med Gatefolket driver fra tidligere et hjem for gutter i Addis Abeba, kalt Safety House. Her er det nå 23 gutter. I tillegg til et hjem får de også utdannelse. De største guttene er fadder for de yngste, og i tillegg har hjemmet en husmor og en vakt som bor på stedet.  De eldste guttene i Safety House bidrar også i arbeidet med Boys Home.

-Nylig hadde vi gleden av å sende 19 gutter fra Boys Home tilbake til sine hjemsteder og familier etter at de har bodd hos oss en kort stund.  Gjenforening med familien er et av våre viktigste mål med dette arbeidet. Nå jobber vi for å finne familiene til ytterligere 10 av guttene som har opphold hos oss, og håper at de også kan bli gjenforent, forteller Gizachew Ayka.

-Vi er svært godt fornøyd med samarbeidet vi har med Sosialdepartementet, som sørger for at barna, som er i alderen 12-17 år, kan komme inn ved sin lokale skole og dermed fortsette skolegangen etter at de er kommet hjem, sier Ayka.

Bildet: Smilet viser med all tydelighet at denne gutten er takknemlig for å sove trygt på guttehjemmet, i egen seng og med rent sengetøy.