Bli med på etiopisk jul med gatebarn

Vil du bli med til Etiopia der du kan feire etiopisk jul med våre medarbeidere i Addis Abeba og delta på den store julefesten for 1000 gatebarn? Reisen arrangeres 2.-10.januar 2021.  Representanter fra Gatefolkets styre stiller som reiseledere.

Bildet: Det er fest med etiopisk nasjonalrett når folket på gata inviteres til julefeiring i regi av WSG/Bright Star.  Denne festen får også nordmenn være med på under turen i januar 2021.
Du får muligheten til å bli bedre kjent med gatebarnprosjektet vårt. Dersom du er fadder til ett eller flere skolebarn legger vi opp til et personlig møte og kanskje en liten gaveoverrekkelse. Vi besøker våre skoler og hjem for gutter og jenter, kontaktsenteret, som er porten inn til et verdig liv, og møte med et yrende folkeliv i og rundt hovedstaden. Turen går også med fly 700 km nordover til Lalibela, byen som står på Unesco sin verdensarv-liste. Her møter vi Afrikas mest mystiske byggverk. Totalt 11 kirker, hugget ut og formet av en og samme stein. Noen kirker står fritt med fire vegger, mens andre er bygget rett inn i fjellet. Dette er en reise for deg som er i bra fysisk form og som ønsker å se landet og vårt arbeid på nært hold. Vi lover deg gode og sterke opplevelser.

Kontrastenes land
-Etiopia er kontrastenes land, vilt og vakkert, rikt og fattig, med folk og stammer som tar imot oss med hjertevarme, sier styreleder i Gatefolket, Odd Borgestrand. Han har besøkt Etiopia nærmere 30 ganger de siste 30 årene og blir like fasinert hver gang.
Reisen starter fra Gardermoen lørdag 2.januar 2021, på kvelden og retur til Gardermoen søndag 10.januar på formiddagen. Vi reiser med Ethiopian Airlines. Det er nødvendig med visum til Etiopia, og du må sjekke med ditt lokale smittevernkontor når det gjelder vaksiner. På denne turen er det ikke nødvendig med malaria-tabletter.

Her er programmet (med forbehold om endringer).
Dag 1: Lørdag 2.januar 2021: Avreise fra Gardermoen med Ethiopian Airlines tidlig kveld.
Dag 2: Søndag 3.januar: Ankomst Addis Abeba tidlig om morgenen. Innkvartering og frokost på vårt hotell. Mulighet for deltakelse i gudstjeneste ved den evangeliske Mekane Yesu kirken i Entoto-landsbyen i Addis Abeba. Besøk ved historisk museum og velkomstmiddag

Dag 3: Mandag 4. januar: Frokost på hotellet. Guidet rundreise i høyfjellsområdene rundt Addis Abeba.  Julefeiring med 1000 gatebarn i regi av Bright Star/Win Souls for God. Vi prøvesmaker den etiopiske nasjonalretten injera, en slags lefse med forskjellige sauser og kjøttbiter.

Dag 4: Tirsdag 5.januar: Fly til Lalibela, innsjekk på hotell og møte med byen og vår lokale guide. Første runde blant kirkene i byen. Felles middag på hotellet.

Dag 5. Onsdag 6.januar: Andre del av guidet tur i Unesco-byen Lalibela. Lunch og middag

Dag 6: Torsdag 7.januar: Til Addis Abeba med fly og lunsj-besøk ved Deborah Senter for tidligere prostituerte jenter.

Dag 7. Fredag 8.januar: Besøk ved våre skoler, Gurara og Entoto Freedom Schools. Møte med fadderbarn, lærere og andre elever ved de to skolene.

Dag 8: Lørdag 9. januar: Vi besøker Boys Home, guttehjem for tidligere gatebarn som nå har fått et hjem og skolegang. Mulighet for shopping og guidet tur i Addis Abeba. Avskjedsmiddag med ledelsen i Bright Star/WSG. Avreise til flyplassen. Avreise ved midnatt.

Dag 9: Søndag 10.januar Ankomst Gardermoen på formiddagen, og takk for turen.

Pris ca: kr. 15.000,- (selvkost)
Inkludert: Fly Ethiopian Airlines Gardermoen-Addis Abeba t/r. Fly Addis Abeba-Lalibela t/r. Visum, alle overnattinger m/frokost i hoteller av god standard i Addis Abeba og Lalibela. Inngangsbilletter og guide i Lalibela i 2 dager. All annen transport i Etiopia. Ikke inkludert: Reise til og fra Gardermoen, vaksiner, reiseforsikringer. Tillegg for enkeltrom.  Måltider utenom frokost dekkes av den enkelte. Mat og drikke er svært rimelig i Etiopia.

PÅMELDING innen 1.juni 2020. Sendes til post@gatefolket.no
Begrenset antall plasser. Depositum på kr 4.000 innbetales etter at påmelding og endelig pris er bekreftet. Pass må være innlevert til Gatefolket, Gullfunnet 13, 1570 Dilling senest 1.september. (Returneres til deg innen 3 uker) Send oss navn/epostadresse og postadresse/telefon ved påmelding. Ønsker du mer utfyllende opplysninger kan du også benytte vår e-postadresse: post@gatefolket.no.

Bildet: Lalibela er kjent for sine 11 kirker, hugget ut og formet av en og samme stein.Her fra forrige gruppereise til Lalibela i regi av Gatefolket.