Den gode nyheten – julebetraktning fra Addis Abeba

Bildet: Julefeiring ved den store fotballstadion i Addis Abeba med en liten gruppe ungdommer. Det ble julekveld med tente lys, bananer, litt smågodt, nyhetsformidling og julesanger. Foto: Odd Borgestrand

Av Gizachew Ayka,
leder i WSG og Bright Star

«Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnet. Alle som hørte på, undret seg over det gjeterne fortalte.
Men Maria tok vare på alt som ble sagt, og grunnet på det i sitt hjerte. Gjeterne dro tilbake. De lovet og priste Gud for alt de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem.» Lukas 2.17-20

Kristi fødsel var gode nyheter
for hyrdene som overnattet i friluft og sov ute for å beskytte sine dyr. Da de fikk de gode nyhetene holdt de ikke det for seg selv. Nei, de dro for å finne barnet, og de delte også den gode nyheten med alle de møtte.
Dette minner meg alltid om livet mitt de siste 20 årene. Mitt oppdrag har vært å dele den gode nyhet som også kan endre livet for barn og unge som bor på gatene i Addis Abeba.  Jeg har mange ganger gledet meg over den umiddelbare reaksjonen og handlingen til gatebarna når de har hørt om hyrdene. De har forstått poenget inn i sin situasjon og deler nyheten med alle de treffer på gata.

-Kom la oss gå til Rest Center,
der kan vi få mat, vann å drikke og vaske oss selv. Her kan vi klippe håret gratis og få rene klær.
Jeg kunne se den spontane gleden og tilliten i ansiktene deres da de gikk inn porten til vårt kontaktsenter i sentrum av Addis Abeba, for i tillegg til mat, klær og rent vann møtte de her også kjærlighet fra våre medarbeidere.

Julens budskap
er jo nettopp KJÆRLIGHET. GUD gir sin SØNN til denne verden. Ja, Kristi fødsel har endret måten vi mennesker tenker og handler. Når du feirer jul i år, tenk på at du har vært med å gjøre noen barn og unge lykkelig fordi de har hørt den gode nyheten, akkurat slik hyrdene gjorde det. Vi skal ikke lede våre barn og unge til stallen, men til vårt eget kontaktsenter, porten inn til det nye livet.

I januar skal vi feire
etiopisk jul med mer enn 1000 mennesker fra gaten og dele den gode nyheten med dem. På vegne av alle ungdommene og barna som vi jobber med vil jeg ønske alle våre venner i Norge en riktig god jul og Guds velsignelse over julefeiring og det nye året.