Mange får hjelp i prosjektet

Denne høsten har det vært stor utskifting av barn og ungdom i vårt skoleprogram. Når 79 barn og unge er ute av programmet kan vi glede oss over at de aller fleste av disse nå har fullført sin utdannelse og har fått en god ballast på veien videre i livet.

Bildet: Alle elevene har også fått sko, uniformer, skrivebøker, penner og blyanter ved skolestart i høst. Det betyr mye å komme hjem fra skolen med denne «bagasjen». 

Samtidig er vi bekymret over at mange familier har flyttet fra hovedstaden, blant annet på grunn av høye bolig- og matvarepriser. Dermed kan vi ikke lenger følge opp barna i disse familiene, men håpe at de får skoleplass på sine nye hjemsteder.

Et måltid mat om dagen er et viktig tilbud til våre elever.  Denne høsten er det delt ut totalt i 10.560 måltider til elevene ved Gurara og Entoto-skolene.  Alle elevene har også fått sko, uniformer, skrivebøker, penner og blyanter. Samtlige elever har også fått med seg sekker med mel og hygiene-artikler til sine hjem. Nesten samtlige barn ved våre skoler lever i familier som har ekstremt lave inntekter, og som dermed lever langt under fattigdomsgrensa.

Stor aktivitet ved kontaktsenteret
I tillegg til skolearbeidet er Gatefolket aktive bidragsytere til flere av prosjektene som våre partnere i Etiopia driver. Ved vårt kontaktsenter i sentrum av Addis Abeba har 27 mødre blitt uteksaminert fra sy- og broderiopplæring denne høsten. Takket være et samarbeid mellom kontaktsenteret og organisasjonen Onesimus, har 10 tidligere gategutter blitt uteksaminert fra systua som skreddere.

Ut av slaveriet
For tiden bor det 16 jenter ved Deborah-senteret. Dette er jenter som er hjulpet ut av sex-slaveriet i Addis Abeba. 5 jenter går på Catering- og romserviceopplæring ved Hayat Residence Hotel, som er et av femstjerners hotellene i Addis Abeba. Flere jenter er godt i gang med utdanning innen frisørfaget og kokkefaget.
60 gutter fordelt på to sentra har fortsatt et trygt hjem med egen husmor og vaktmester ved Bright Stars guttehjem i Addis. Her hjelper de største guttene til med lekser og lek for de mindre barna. Mange her har flyktet fra sine hjem, blant annet grunnet sosiale utfordringer.
Gatefolket støtter også et hjem for 10 tidligere gatebarn i region-hovedstaden Hawassa i Sør-Etiopia. I tillegg til et hjem med mat, klær og varme får ungdommene her også mulighet til å gå på skole.

Oppsøkende arbeid
Bright Star har et eget evangeliseringsarbeid. Dette har vært en viktig del siden organisa-sjonen ble etablert i 1997.
-Vi ber spesielt for landets nåværende situasjon, for hver enkelt medarbeider og for de mange tusen barn og unge som vi møter på gatene i de største byene i Etiopia, forteller organisasjonens egen pastor Abebe. Oppsøkende arbeid ute på gatene er fortsatt en viktig del av oppdraget i tillegg til daglige samlinger på kontaktsenteret.