Løp for skolebarna i Addis

Gjennom mange år har elever, lærere og foreldre ved Svinndal skole i Østfold støttet gatebarn-prosjektet i Addis Abeba.

Bildet:  Elevene ved Svinndal skole gjør seg klar til innsats for Addis.

Svinndal skole har de siste årene tatt ansvar for hele 14 skolebarn ved de to skolene Bright Star driver i samarbeid med Gatefolket.
Tidligere har elevene praktisert «omvendt julegave» ved å bidra med penger til «Gullbøtta». I en tid hvor kontanter nærmest er forsvunnet måtte skolen tenke nytt for å skaffe nødvendige inntekter til å dekke fadder-kostnadene for sine 14 barn, totalt 21.000 kroner.

Lærer Erik Næss i et noe uvant antrekk, men han løp sammen med elevene for barna i Addis.

Dermed ble det «løp for Addis», der elevene skaffet seg sponsorer som betalte for hver runde elevene løp på skoleområdet. Elevene fra første til fjerde trinn løp runder på 200 meter, mens de største elevene løp 400 meter pr runde. Alle elevene skulle løpe så langt de orket på 30 minutter. Løp for Addis innbrakte 53.311 kroner, og dermed kan Svinndal skole også bidra med en ekstra julegave på 32.311 kroner. Dette beløpet har skolen og styret i Gatefolket øremerket til leke-apparater og skolemateriell ved de to skolene i Addis Abeba.
-Dette ble en hyggelig og samlende aktivitet for oss ved Svinndal skole, og vi gleder oss over å kunne bidra på denne måten, sier Gatefolkets kontaktlærer, Inger Johanne Grimsrud.