Heder og gjensynsglede i Svinndal

Det ble et varmt gjensyn da Gizachew Ayka, Sewit Ketema og Befrdu Meseret kom til Østfold og Svinndal, – bygda som har flest faddere og fadderbarn i gatebarnprosjektet, og som har fulgt prosjektet siden den norske støtteforeningen ble etablert nettopp her.

Bildet:Svinndal skole spanderte Ipad til sine elever i Addis Abeba under Etiopia-besøket. En gave som varmet ekstra godt!

Fredheim i Svinndal inviterte til Etiopiakveld torsdag. Over 50 personer ble ønsket velkommen til et pent forsamlingslokale. Kvelden ble innledet med bursdagssang for Gizachew som fylte 42 år akkurat denne dagen, og selvfølgelig vanket det kake. I god tradisjon ble det både andakt og sang på det lokale bedehuset før bilder og video rullet over storskjermen. Det ble en god kollekt til arbeidet, og et etiopisk skolebarn fikk en ny fadder fra Svinndal.
Mange benyttet anledningen til å snakke med våre etiopiske venner. Her var det gjensynsglede etter at flere av de frammøtte deltok på 20-års jubileumsfeiringen i Etiopia i fjor.

Albinprisen tildelt Gizachew Ayka og hans kolleger for arbeid blant barn og unge i Etiopia gjennom 20 år.

Besøket ved Svinndal skole
dagen etter var om mulig enda mer hjertelig. Her ble våre etiopiske samarbeidspartnere tatt imot allerede på parkeringsplassen av en strålende opplagt rektor Lasse Edelsteen. Det var ingen tvil om at dette var en dag han hadde ventet på og forberedt godt sammen med elever og lærere ved den lille bygdeskolen.
Elevene bruker adventstiden til å legge penger i «gullbøtta», penger som går til å betale for 14 skole-barn i Addis Abeba. Gizachew fortalte levende om hvordan fattige og utnyttede barn i Etiopia kan ha det.
Men 14 heldige barn i Addis Abeba har fått skolegang takket være kontakten med Svinndal skole. Det gir dem framtid og håp.

Elever og lærere hadde øvd inn flere sanger og taler. Blant annet overleverte de 14 nettbrett som gave til skolebarna i Addis. Gizachew Ayka ble også overrakt «Albinprisen» for 2018. Det er en utmerkelse som blant annet ordføreren i kommunen har fått tidligere, og som er Svinndals høyeste utmerkelse. Det var en rørt leder for Bright Star / WSG som takket for prisen. Da besøket var over, ble det hjertevarme klemmer mellom elever og etiopiske gatebarnledere. Samholdet og vennskapet fortsetter med uforminsket styrke.    SB