Fornebu Gjenbruk med stort hjerte for gatebarn

Fornebu Gjenbruk og Fornebulandet menighet fikk også besøk av våre etiopiske gatebarnledere under  Norgesbesøket i November.

Bildet: Gjensynsglede med mange medarbeidere også i Fornebu Gjenbruk da gatebarnlederne var på besøk og gjorde en innsats i butikken.

Fredag kveld var det Snarøya kirke som fikk besøk. Her var det ungdommene som hadde regien og ledelsen av møtet. Nystartet Soul Children gruppe sang for oss. Tore Bjørnstad fra Gatefolket informerte om arbeidet vi driver i Norge. Etioperne ga en god oppdatering fra arbeidet i Etiopia ved hjelp av blant annet ny film som er laget om fadderordningen og skolearbeidet i Etiopia. Det ble tatt opp kollekt til arbeidet og det ble tegnet avtaler med nye faddere. Også her var det mange som hadde vært med på turen til Etiopia i fjor og som har fått et stort hjerte for arbeidet. Det ble servert nydelig gryterett, kaffe og kaker.

Gd oppslutning om Etiopiakvelden i menighetssalen i Snarøya kirke.

Stor aktivitet i gjenbruksbutikken
Lørdag var vi med til Fornebu Gjenbruk. Her er det stor aktivitet. Folk kommer inn med esker og poser fulle av fine ting de ville gi til butikken. Like mye ble kjøpt og båret ut av butikken igjen av fornøyde kunder. Inntektene fra butikken går først og fremst til et fond for bygging av en ny kirke for menigheten. I tillegg har styret for gjenbruksbutikken bestemt at en viss prosent skal gå til et bistands- eller misjonsprosjekt. Her har Gatefolket vært tilgodesett med et betydelig beløp de siste to årene.
Lørdag kveld var alle frivillige med ektefeller invitert til en hyggelig samling hjemme hos daglig leder for Fornebu Gjenbruk, Kristine Grosås.
Drøyt 30 personer ble servert nydelig mat og ble enda bedre kjent med de ulike delene av gatebarnprosjektet i Etiopia. Spørsmålene var mange, og svarene var ærlige og utfyllende. Det kom nærmest som et sjokk på Gizachew, Sewit og Befrdu da de ble overrakt en gave på 50.000 kroner til prosjektet. Dette kom som  tillegg til en solid gave tidligere i år.

Gatefolkets styre
vil takke alle frivillige for den store jobben de gjør med entusiasme og smil ved Fornebu Gjenbruk. Norgesbesøket ble med dette avsluttet. Reisen gikk videre med buss til Gøteborg for en drøy ukes rundreise hos våre samarbeidspartnere i Sverige. Vi sitter igjen med gleden og velsignelsen over å få være med i dette viktige prosjektet.          SB.