Gruppereise til Etiopia i januar 2021 avlyst

Den planlagte gruppereisa til Etiopia i regi av Gatefolket 2.-10.januar 2021 er nå avlyst. Korona-situasjonen både i Norge og Etiopia er preget av stor usikkerhet og styret i Gatefolket finner det ikke forsvarlig å arrangere en tur på det nåværende tidspunkt.

-Vi tror svært mange av de om lag 40 personene som har meldte sin interesse for turen deler vår oppfatning, sier styreleder Odd Borgestrand i Gatefolket.

I begynnelsen av august er det så langt registrert drøyt 20.000 smittede i Etiopia. Drøyt 360 er døde i følge de offisielle tallene fra Verdens Helseorganisasjon.  I et land med nærmere 120 millioner mennesker er dette et beskjedent antall, men det er innført svært strenge restriksjoner for å unngå en eksplosjon i smitten.

Den planlagte reisen utsettes nå på ubestemt tid, men alle som har vist interesse for reisen vil få fortrinnsrett når situasjonen er normalisert og ny reise blir arrangert. Vi vil svært gjerne at så mange som mulig skal få muligheten til  å bli bedre kjent med gatebarnprosjektet vårt. Dersom du er fadder til ett eller flere skolebarn legger vi opp til et personlig møte og kanskje en liten gaveoverrekkelse. Vi besøker våre skoler og hjem for gutter og jenter, kontaktsenteret, som er porten inn til et verdig liv, og møte med et yrende folkeliv i og rundt hovedstaden. Turen vil også gå med fly 700 km nordover til Lalibela, byen som står på Unesco sin verdensarv-liste. Her møter vi Afrikas mest mystiske byggverk. Totalt 11 kirker, hugget ut og formet av en og samme stein. Noen kirker står fritt med fire vegger, mens andre er bygget rett inn i fjellet. Dette er en reise for deg som er i bra fysisk form og som ønsker å se landet og vårt arbeid på nært hold. Vi lover deg gode og sterke opplevelser.
-Etiopia er kontrastenes land, vilt og vakkert, rikt og fattig, med folk og stammer som tar imot oss med hjertevarme, sier styreleder i Gatefolket, Odd Borgestrand. Han har besøkt Etiopia nærmere 30 ganger de siste 30 årene og blir like fasinert hver gang.

Partners Meeting
Det planlagte Partners Meeting, der alle samarbeidsorganisajoner møtes til «årsmøte» er også utsatt. Møtet skulle vært avholdt 6.-8. november i Addis Abeba. Situasjonen i Etiopia er ustabil, og forventes å vedvare som følge av at det planlagte valget i landet i høst er utsatt ett år. Det har ført til en del uroligheter og drap i landet.  Dette kommer i tillegg til utfordringene med å håndtere korona-pandemien i landet.

WSG/Bright Star har bedt partnere vurdere muligheten for å avholde et Partners Meeting i et av de skandinaviske landene i april/mai 2021. Norge sto som vertskap i 2019, og håper Sverige eller Danmark tar stafetten videre.