Gressklippere for gatebarn i Etiopia

De er tre pensjonister og en bussjåfør. Lars Grimsøen, Lars-Otto Hammer, Jon Gisle Rønning og Arnfinn Hovland kaller seg gressklippergutta. Oppdraget er å holde friområdene til Våler kommune i pene og innbydende for publikum.

 Bildet: Støtteforeningen Gatefolket kan takke disse fire «Gressklipper-gutta» for et bidrag på 22.000 kroner! Fra venstre Lars Grimsøen, Lars-Otto Hammer, Jon Gisle Rønning og Arnfinn Hovland.

For dette oppdraget fikk gressklippergutta i år den nette sum av 22.000 kroner, og hele beløpet ble forrige uke donert til stiftelsen Gatefolket i Rygge, som de siste 15 årene har støttet et gatebarnprosjekt i Etiopias hovedstad Addis Abeba.
I snitt samles gutta en dag i uka i «vekstsesongen» for å gjennomføre oppdraget, drikke kaffe, spise litt kaker og rett og slett ha det trivelig sammen.

De fire, som alle er engasjert i det lokale misjonsarbeidet i kommunen, startet prosjektet for sju år siden (da ingen av dem var pensjonister). De skulle skaffe lydutstyr til misjonshuset i Våler og en prosjektor til bedehuset i Svinndal. De fikk tilbud om å gjøre en viktig dugnadsjobb for kommunen og Statens Vegvesen og fant ut at dette var en fin måte å skaffe midler til prosjektene.

Et greit honorar
-Vi har forhandlet oss fram til en akseptabel pris, og honoraret ligger inne i kommunens budsjett. Både oppdragsgiver og kommunens innbyggere og tilreisende setter stor pris på jobben som blir utført, forteller Lars-Otto Hammer. Gressklippergutta kan fortelle om flere hyggelige episoder på fritidsjobben. Et av høydepunktene var da de ble vitne til et ungt par som fridde til hverandre, og det endte med et tydelig ja på friområdet.
-Det var slutten på den friheten, humrer de fire mannfolkene som til sammen har vært gift i flere generasjoner.

Misjon og bistand
-Dette er kjærkomne midler for oss som er engasjert i misjonsarbeid lokalt og misjon og bistand utenlands, mener Hammer.
I fjor ble beløpet delt mellom menighetsrådene i kommunen og Gatefolket. I år fikk menighetene statlige midler fra trosopplæringsfondet, og dermed kunne hele beløpet gå til Gatefolket i år. Bedehusene har fått sitt lydutstyr og prosjektorer.
-Vi har med egne øyne sett arbeidet i Etiopia, og det har rørt våre hjerter. Vi ser at arbeidet utgjør en stor forskjell for de som får hjelp, sier Rønning og Hovland til Gateposten
Lars-Otto, Jon Gisle og Arnfinn har alle besøkt Etiopia og sett arbeidet på nært hold. Inntrykkene sitter fortsatt sterkt. –Lukter, lyder og glade barn på skole er våre minner, sier de tre. Vi er en del av arbeidet, og gleder oss over å kunne bidra, sier alle fire.
-Jeg ser at dere får mye ut av pengene, sier Jon Gisle Rønning. Jeg vet ikke om noen organisasjon som får så mye ut av pengene som dere gjør. Når vi har det hyggelig og det resulterer i en håndstrekning til dette prosjektet så blir det stort for oss, sier firkløveret i Våler.
Leder for støtteforeningen Gatefolket, Odd Borgestrand, sier til at bidrag av denne typen er helt avgjørende for at arbeidet i Etiopia kan fortsette.
-I år overfører vi over 600.000 kroner til prosjektet, og neste år økes bevilgningen med 15 prosent. I år har vi fått mange store gaver også fra brudepar og jubilanter, i tillegg til at norske faddere har tatt ansvar for over 400 gatebarn som nå går på skole. Det takker vi hjertelig for, sier han.

 

.