Gateposten til jul i år også

Gateposten er nå sendt ut til alle våre kontakter. Skulle det likevel være slik at du ikke har fått siste utgave kan du laste den ned bladet. Se link nederst i denne artikkelen.

 

Utgaven denne gang inneholder blant annet et intervju med rektor ved våre to skoler, Thomas Bekele. Han forteller at julen er en av de viktigste og beste høytidene for etiopiske kristne. Det er også en viktig familiehøytid.

Gjeterne kommer
-I ukene før julekvelden begynner gjeterne fra områdene omkring å ankomme Addis Abebas mange utemarkeder. De har med seg okser, geiter, sauer og høner. Julematen granskes nøye av kjøperen, før den leies med hjem eller dyttes inn i en taxibuss. Pent innpakket ribbe og pinnekjøtt er altså ikke en juletradisjon vi deler med dere nordmenn, sier han med sitt varme smil. Salmene synges selvfølgelig også på et annet språk og tonebildet er svært ulikt det norske. Innholdet er imidlertid det samme, understreker han.
Hele intervjuet kan du lese i Gateposten. Der kan du også lese hvordan noen av våre skolebarn feirer jul, og hva som er viktig for dem.

Fadderbarn
I bladet kan du også lese en appell fra vår fadderbarnansvarlig Johanne Walle. Hun sier tusen takk til alle dere faddere og andre støttespiller som er med på å bidra til det arbeidet vi gjør i Etiopia. Dere bidrar med skoleuniform, ransel, penal, bøker og ett gratis måltid på skolen til unge etiopere som skal føre nasjonen videre inn i framtiden. Og hvis du er en av dem som har alt, kanskje du i år vil legge en inngangsbillett til skolegang under noen andres juletre?  Kontakt henne gjerne så hjelper vi deg med julegaven: fadder@gatefolket.no

Les Gateposten her:Gateposten_desember_14 (1)