17 jenter klar for ny etappe i livet

Stor stemning, mye smil, latter og sang i tillegg til god mat da 16 tidligere gatejenter i går mottok bevisene på at de har gjennomført et års rehabiliteringsprogram og skaffet seg et nytt yrke.  12 av jentene har fullført grunnutdanning innen kokkefaget, mens to jenter har fullført grunnutdanning innen frisørfaget.

I tillegg vil en av jentene fortsette den medisinutdanningen hun har startet på med tanke på å bli godkjent farmasøyt. Dermed var det totalt 17 tidligere gatejenter som kunne feire at de er kommet godt i gang med sine nye liv.

Selvfølgelig ble det servert en rekke gode retter, både etiopiske og italienske, under markeringen når 12 av jentene satser på en karriere innen matlaging, forteller WSG-leder Hawi Badasa til Gateposten.

Deborah senteret
De 17 jentene har det siste året deltatt i rehabiliteringsprogrammet knyttet til Deborah Girls Home. Deborah-senteret har som hovedoppgave å hjelpe unge jenter ut av prostitusjon. Tusenvis av jenter tjener til livets opphold ved å selge kroppen sin i Etiopias hovedstad.

Feiring med kake da 17 jenter markerte starten på en ny epoke i sitt liv.

Feiring med kake da 17 jenter markerte starten på en ny epoke i sitt liv.

Mange unge jenter blir skjøvet ut samfunnet av forskjellige grunner og havner i et miserabelt liv som kommersielle sexarbeidere. Fattigdom, analfabetisme, familieproblemer, avhengighet, og atferdsproblem er noen av grunnene til at tusenvis av unge jenter er ute på gatene, hoteller, barer og noen skitne hjørner. Prostitusjon er samfunnsproblem, ikke bare for de som er direkte involvert i dette, men de bidrar også til utbredelsen av HIV / AIDS, seksuelt overførbare sykdommer / kjønnssykdommer og mange familieproblemer.

Utnyttet i hjemmene
Mange unge kvinner blir sexarbeidere for å få endene til å møtes. Mange arbeider som hushjelper, men blir utnyttet som sexslaver i hjemmene.  Andre jenter tror yrket medfører stor inntekt og glamour ved luksushotellene. Myndighetene har de siste årene tatt tak i problemet med byens sex-arbeidere og er også svært positive til det frivillige arbeidet som utføres, blant annet av WSG.

Nå er altså ytterligere 17 jenter hjulpet ut av et liv i fornedrelse, og de neste månedene blir de fulgt opp av WSG-medarbeidere slik at de skal ha mulighet til å skaffe seg arbeid og et verdig liv.