Julefeiring på skoler og for gatefolket

Det har nettopp vært arrangert juleavslutning ved våre to skoler i Addis Abeba. Flere hundre var tilstede da førskolebarna ved Entoto-skolen rundet av høstsemesteret sist fredag. Lørdag var om lag 1000 mennesker tilstede da alle elevene ved Gurara skolen sluttet av før juleferien sin.  

Bildet: Stort engasjement da julefortellingen ble framført i skolegården på Gurara-skolen i går.

Her var det fremføring av juleevangeliet med flotte kostymer og stort engasjement fra elevene, og sangen runget ut over hele byen. Ved begge skoler ble det delt ut julegave til alle barna.

Gaven er ganske utradisjonell
sett med norske øyne, men for de fattige familiene som disse barna kommer fra var det en meget kjærkommen gave som ble delt ut. 10 kg hvetemel for å bake et spesielt julebrød var årets gave. Dermed er samtlige familier med barn ved våre to skoler sikret et godt måltid med det spesielle og populære julebrødet.

Feiring for gatas folk
Mandag 5.januar er det ventet at om lag 1000 gatebarn og voksne vil delta ved vårt kontaktsenters tradisjonelle julefeiring. Feiringen er i år lagt til ungdomsstadion midt i sentrum av Addis Abeba. Kontaktsenteret vårt noen hundre meter unna har ikke kapasitet til å ta imot så mange på en gang, og derfor er arrangementet lagt til denne idrettsarenaen. Her blir det også et variert program med sang og musikk, andakt og selvfølgelig nasjonalretten Injerra watt og ei flaske brus til hver.
Det er i år kjøpt inn en stor okse som skal være nok til å mette de om lag 1000 munnene.
Julaften i Etiopia er tirsdag kveld, og vi ønsker alle våre etiopiske venner en riktig god jul.

Bilder fra gatefolkets julefeiring i Addis Abeba 5.januar 2015

picture (1) picture (2)