Gospel og country på Sanderød gård

Gospel, Country og bluegrass-sanger hører selvsagt hjemme på en gård, og nestleder i Gatefolket, Sidsel Bjørnstad og mannen Tore var vertskap for en flott konsert i regi av sin lokale menighet i samarbeid med Skjærgårdssang torsdag kveld.

Fire unge damer i den amerikanske gruppa High Road fra Nashville (bildet)  hygget seg og leverte en flott og variert konsert. Til idylliske Sanderød gård utenfor Sarpsborg kom det 200 besøkende. De fire amerikanske jentene er nå på turne i Norge etter at de opptrådte på Skjærgårds i Langesund. De fire jentene presenterte et variert program med alt fra vakre salmer til friske bluegrass og country låter.
Det var ingen tvil om at jentene satte stor pris på den nærheten til publikum som oppstår på konserter som dette. Rammen omkring konserten var da også den beste.

Vigdis Andersen og Gunnar Alvin var to av Gatefolkets representanter under konserten på Sanderød gård

11.500 til Gatefolket
Gatefolket fikk alle inntekter av kaffe og vaffel-salget i tillegg til at inntektene fra besøkende som kjøpte billett ved ankomst også gikk til Gatefolket, etter avtale med Skjærgårds. Det innbrakte 11.000 kroner til vårt arbeid i Etiopia, i tillegg til at vi fikk tre nye faddere.  Under Skjærgårds ble det tegnet 8 nye fadderskap, og dermed har 11 barn i den sør-Etiopiske byen Chencha fått norske faddere de siste dagene.  Flere av styremedlemmene skal i november besøke skolen i Chencha og hilse på alle førskolebarna og elevene som går på skolen i denne fjellandsbyen.

Skolegang er svært viktig for Chencha. Tidligere har det vært en stor utfordring at barn fra denne regionen er blitt plukket opp av agenter som har sendt de til hovedstaden Addis Abeba, der mange av dem har endt opp som gatebarn. Skolegang er med å forhindre at barn forlater hjemtraktene sine for å søke lykken i hovedstaden. Nå kan de i stedet få et godt grunnlag for et bedre liv gjennom utdanning.