Godt å møte sitt fadderbarn

Bildet: Erik Thorstensen fikk anledning til å hilse på sitt fadderbarn Ashenafi Anja.

16.12.10: Livø Seim og Erik Thorstensen på Nordre Toten har to fadderbarn i Etiopia. I midten av november fikk Erik anledning til å hilse på sitt fadderbarn Ashenafi Anja, som går på førskolen på Entoto I Addis Abeba.

Livø og Erik har også tatt ansvaret for ei 5 år gammel jente, Meaza Teshome, men hun er sammen med sin familie flyttet ut av Addis det siste halvåret, og det var ikke tid og anledning å reise til hennes nye hjem. Selv om Meaza er flyttet ut av Addis blir hun likevel støttet med skolegang i sin nye landsby.

Det ble et følelsesladet møte 
med Ashenafi Anfi, både i klasserommet på Entoto-skolen, og dagen etter på gjestehuset til WSG, der fem-åringen fikk overrakt en liten gave fra sine norske faddere.

-Det er sterkt å møte et fadderbarn ansikt til ansikt, sier Erik Thorstensen, som sammen med sine svogere Sveinung Holstad og Henrik Solhaug fikk en Etiopia-tur i gave av sin svigerfar August Seim.

August har i hele sitt voksne liv hatt et bankende hjerte for Etiopia, og har hatt et sterkt ønske om å oppleve folk og land og møte med norsk misjon. Han følte seg ikke sterk nok til å reise selv, og tilbød derfor sine tre svigersønner å reise, med Odd Borgestrand som reiseleder .

Dermed ble det  en hektisk uke for de tre svogerne, der de fikk med seg besøk i Sør-Etiopia i tillegg til to innholdsrike dager også i hoved-staden Addis Abeba. Her fikk de se store deler av det omfattende gatebarn-prosjektet i tillegg til en tur innom et av Afrikas største markeder, Mercato.

Livø og Eriks fadderbarn 
i Addis har to brødre og en søster. Ashenafi Anjas foreldre er henholdsvis vever og vedsamler, og er dermed helt avhengig av støtte for å sende sine barn på skole. Det er denne støtten Livø og Erik får anledning til å være med på. Dermed vet de at disse to fadderbarna får skolegang og helsetilsyn.