Godt å lytte til Solveig, Biniam og Rebecca

(20.09.23) Solveig Leithaug og hennes medmusikanter Biniam Badassa og Rebecca Nøstrud Isaksen ble tatt varmt i mot av en nærmest fullsatt Bærum Frikirke tirsdag kveld. Dermed ble det den intime og gode konserten som vi i Gatefolket lenge har sett fram til.

Bildet: Tre sangere og musikere som formidlet et godt budskap i Bærum Frikirke tirsdag kveld. Fra venstre: Solveig Leithaug, Biniam Badassa Sima og Rebecca Nøstrud Isaksen

Et lite glimt fra kveldens konsert:

 

Solveig Leithaug
gjennomfører i høst to konsertturneer i samarbeid med blant andre Stefanusstiftelsen, og derfor var det ekstra hyggelig at stiftelsens generalsekretær Ed Brown formidlet sterke fortellinger om møte med mennesker som blir forfulgt for sin tro. Det ga kvelden en ekstra dimensjon.

Det ble også plass til to video-innslag fra Gatefolkets prosjekter i Etiopia. Kvelden startet med et glimt av det omfattende skolearbeidet, der norske faddere bidrar i betydelig grad gjennom personlige fadderskap. Midtveis i konserten ble det et sterkt møte med flere tidligere gatejenter som fortalte om forvandlingen i sine liv etter at de fikk plass ved prosjektets senter for tidligere prostituerte jenter.

Solveig Leithaug ble godt mottatt i Bærum Frikirke, og hun formidlet gode og viktige tekster og melodier i kjent stil.

Det var liten tvil
om at Solveig Leithaug umiddelbart følte seg hjemme i Bærum Frikirke. Hun formidlet sanger på norsk og engelsk med sin velkjente ømhet og nærhet, alt fra kjente salmer til sine nyeste låter. Hennes oppfordring om å ta vare på hverandre og gå til ham som er verdens frelser og trøster var tydelig både i tekst og toner.

Etioperen Biniam Badassa Sima,
som er svoger til lederen for gatebarnprosjektet i Etiopia, ble også møtt med begeistring. Hans friske sang og tydelige budskap ble godt mottatt. Duetten med Solveig Leithaug, var et av kveldens høydepunkter.

Rebecca Nøstrud Isaksen
fra Larvik er et navn vi skal merke oss. Den 20 år gamle Musikkhøgskole-studenten vartet opp med et fiolin-akkompagnement av de sjeldne. Vi forstår godt at Solveig Leithaug gjerne vil ha med henne under denne konserten. Rebecca var med løfte konserten til en enda større opplevelse.

Så var det ekstra gledelig
at både Gatefolket og Stefanusalliansen fikk flere støttespillere som følge av konserten. En takk også til Bærum Frikirke som stilte opp med både lokaler og teknisk assistanse, og Fornebu Gjenbruk, som sponsor og medarrangør.