Gateposten med ferske inntrykk fra Etiopia

Desember-utgaven av Gateposten ble levert på postkontoret i Rygge i dag, og i løpet av få dager vil våre 300 støttespillere rundt om i landet få siste nytt fra arbeidet i Etiopia og i Norge. Som vanlig følger det også med en giro for frivillige gaver.

Hele prosjektet baserer seg på frivillige gaver. I Norge er det ingen som mottar godtgjørelse for det arbeidet som utføres for å bidra til at gatebarn blir skolebarn, og at ungdom får et liv med framtid og håp. I år har er det 441 skolebarn i Addis Abeba som får støtte av norske sponsorer, og når vi besøker våre skoler i Etiopias hovedstad ser vi hva denne støtten betyr. Ved kontaktsenteret ser vi at ungdom får hjelp til å starte et nytt liv.

Fadderbarn
I denne utgaven av Gateposten forteller Sidsel Bjørnstad om sitt møte med familiens fadderbarn. Sidsel og mannen Tore har to fadderbarn selv, og i tillegg har de også «gitt et fadderbarn» til hvert av sine barnebarn.

-De har bildet av barnet i ramme på rommet sitt og da jeg skulle reise til Addis Abeba i år, tegnet og skrev de en hilsen og kjøpte en gave som jeg hadde med til dem. Jeg fikk møte barna og overbringe gave og hilsen. Det var stor stas. Jeg har med bilder hjem og jeg tenker at de trenger å vite at ikke alle barn kan få alt de ønsker seg, skriver Sidsel i bladet.

Vi forteller også at styret i Gatefolket har vedtatt et samarbeid med Bright Life Mission, i regionhovedstaden Awassa i Sør-Etiopia. Flere av Gatefolkets støttespillere har ved flere anledninger møtt den tidligere gategutten Goitom Gebreslassie, som for to år siden også besøkte Norge. Han har nå etablert organisasjonen Bright Life Mission i tett dialog med vår partner WSG i Addis Abeba. Et lite beløp fra oss vil bety mye for Goitom og hans barnehjem i Awassa. Vi tror mange av våre støttespillere er glad for denne beskjedne utvidelsen av vårt arbeid.

Budsjettet for 2017
vil bli bestemt i neste styremøte, men forslaget er på drøye 900.000 kroner. Halvparten av dette beløpet går direkte fra faddere til fadderbarna ved våre skoler. Den andre store posten er drift av kontaktsenter med drøyt 300.000 kroner. Neste år reduserer vi administrasjonskostnadene i Norge ytterligere, og kommer da ned på 5 prosent. Det betyr at 95 kroner av hver hundrelapp går til Etiopia.

Har du flyttet?
Dersom du er en av de som har flyttet det siste halvåret kan det være at konvolutten fra oss ikke kommer fram. Vær snill å melde adresse-endring via epost til oss : post@gatefolket.no. Det vil spare oss for store portoutgifter.

Du kan laste ned Gateposten her: gateposten-des-16
Her er giro og en hilsen fra sekretær i Gatefolket, Hanne Bjørnstad: hilsen-og-giro