Gatefolket møter Jentene på Kyststien

25.05.13:  Gatefolket er invitert til å slå et slag for gatebarnprosjektet under det store jentearrangementet Jentene på Kyststien lørdag 1.juni. I den anledning håper vi på hjelp fra noen av våre venner. Vi trenger hjelp lørdag 1.juni i Stavern. Kan du spandere et par timer og dele ut informasjonsmateriell om vårt arbeid blant gatebarn i Etiopia?

 

2000 jenter/damer deltar i Jentene på Kyststien, og de vil støtte arbeidet gjennom fadderordningen vår. Kontakt oss om du kan bidra med litt hjelp denne dagen. Vi skal stå på stand på Anvik gård utenfor Stavern fra kl. 12.00-15.00.  Les om arrangementet her: http://www.jentenepakyststien.no/

 

Jentene på Kyststien

er som tittelen sier et jentearrangement.  Dette avholdes den første lørdagen i juni hvert år,og i år går det av stabelen for 8.gang. Arrangementet startet på Anvik Gård i Brunlanes, 10 kilometer fra Stavern i 1996, og det er Kristin Hammer Anvik og mannen Sigmund som er primus motor for dette sosiale treffet hvor jenter i alle aldre går de 10 kilometerne fra torget i Stavern på kyststien til Anvik gård.

Kristin og Sigmund og Jentene på Kyststien har i flere år bidratt med mider til bistandsprosjekter i utviklingsland, og i forkant av årets arrangement er det gjort avtale om at Jentene på kyststien nå vil delta i Gatefolkets prosjekter i  Etiopia. Det var gjennom styrelederen i Larvik Håndballklubb, Thor Edvard Mathisen, at Kristin Hammer Anvik tok kontakt med Gatefolket for å delta i vårt humanitære arbeid med spesielt fokus på fadderordningen.

 

Deltakerne under årets Jentene på Kyststien vil dermed bli utfordret til å ta ansvar for et fadderbarn, og arrangøren har lovet at de i første omgang vil ta ansvar for 12 barn. Så er det opp til hver enkelt deltaker om de også ønsker å inngå personlig avtale med Gatefolket.

Gatefolket vil delta med informasjonsmateriell på egen stand på Anvik gård. Der vil også en stor rekebuffet stå dekket. Her kan deltakerne nyte selskapet med andre flotte jenter, god musikk og underholdning og i tillegg besøke ulike utstillere på «Jentemessa».

 

På Anvik Gård

er det også en moderne gårdsbutikk med nye smaksopplevelser fra den «store verden», men også kortreist mat fra distriktet. Her er det også interiørprodukter, klær og litt smykker for damene. Så håper vi Jentene på  Kyststien vil få et bankene hjerte for våre barn i Etiopia, der det handler om å la dem bli skolebarn i stedet for gatebarn.

-1000 kroner i året utgjør den store forskjellen mellom disse to alternativene, og vi i Gatefolket inviterer med stor frimodighet til å delta i fadderordningen, sier nestleder i styret Inger O. Hovland, som har påtatt seg ansvaret for Gatefolkets deltakelse under årets arrangement.

-Gatefolket har ingen kostbar administrasjon. Alt arbeid utføres på dugnad og da er det lett å be flere bli med oss i vårt prosjekt, sier Hovland, og det koster altså bare 1000 kroner året å ta ansvar for et fadderbarn i Etiopia gjennom Gatefolket.no