Fornebu Gjenbruk ga 100.000

Bildet: Sjokkerte og sterkt bevegede gatebarnledere fra Etiopia, Michael Nigussie og Mengistu Burano, da de mottok gave på 100.000 kroner fra Kristine Skolt Grosås på vegne av Fornebu Gjenbruk. 

Det strømmer på med kunder til Fornebu Gjenbruk, og det bærer også omsetningen preg av. Når alt arbeid skjer på dugnad og alle varer i butikken leveres gratis, ja da blir det penger til de gode formålene vi arbeider for, sier daglig leder Kristine Skolt Grosås.

Torsdag ettermiddag kunne hun på vegne av alle frivillige i butikken overlevere en gavesjekk på 100.000 kroner til støtteforeningen Gatefolket, som er sterkt engasjert i flere gatebarnprosjekter i Etiopia.  For de to gatebarnlederne Mengistu Burano og Michael Nigussie, kom det som et sjokk at de skulle få denne store gaven når de besøkte butikken for å informere om det arbeidet de står i.   Aldri i sitt liv har de hatt en så stor sum mellom hendene, og derfor ble de både målløse og svært beveget.

En flott gjeng frivillige medarbeidere ved Fornebu Gjenbruk gir med glede 100.000 kroner til gatebarnprosjektet i Etiopia.

En flott gjeng frivillige medarbeidere ved Fornebu Gjenbruk gir med glede 100.000 kroner til gatebarnprosjektet i Etiopia.

Kirke og prosjekt
Mesteparten av overskuddet fra Fornebu Gjenbruk er øremerket for å realisere nytt kirkebygg for Fornebulandet Menighet, men ildsjelene bak butikken ønsker også hvert år å bidra med et beløp til ulike fattigdoms- og utviklingsprosjekter i den tredje verden. I år ble det gatebarn-arbeidet i Etiopia som fikk 100.000 kroner i tilskudd til sin drift.
-Det som omsettes er alt basert på mottatte gaver og virksomheten er utelukkende basert på frivillighet. Det betyr at ingen involverte mottar noen form for lønn eller annen godtgjørelse for arbeidet og at foreningens driftsutgifter består av husleie og utgifter til kaffe og vafler.Vi mener også at gjenbrukstanken bør få større gjennomslag i vårt overforbruks-samfunn. Vi mener virksomheten gir gode miljøgevinster, og samtidig gir våre kunder mulighet for å gjøre noen gode «kupp», sier Kristine Grosås.

Det svingte i Snarøya kirke da gatebarnlederen Mengistu Burano ledet an i en etiopisk fellessang. Sogneprest Thomas Wagle lot seg rive med.

Det svingte i Snarøya kirke da gatebarnlederen Mengistu Burano ledet an i en etiopisk fellessang. Sogneprest Thomas Wagle lot seg rive med.

Fornebulandet meniget
Også Fornebulandet Menighet har knyttet kontakt med Gatefolket og den etiopiske samarbeidsorganisasjonen Bright Star. Torsdag kveld deltok de etiopiske gatebarnlederne under en ungdomsamling med middag og informasjon, samt en flott gudstjeneste i Snarøya kirke.  Tre ungdommer og to voksne fra menigheten blir med på en gruppereise til Etiopia i slutten av oktober for å se arbeidet hovedstaden Addis Abeba og provinshovedstaden i Sør-Etiopia, Awassa, med egne øyne. 10 frivillige medarbeidere fra Fornebu Gjenbruk vil være med på den samme turen.
Dette er noe vi virkelig ser fram til, sier sogneprest Thomas Wagle, kirkeforvalter Tracy Medhus og leder for gjenbruksbutikken, Kristine Skolt Grosås.