Flott å se tidligere gategutters omtanke

Nicolay Schiøll-Johansen (19 år, bildet) var en av ungdommene fra Snarøya menighet som var med på jubileumsreisen til Etiopia. Vi spurte ham om hva som gjorde sterkest inntrykk på turen, og til det har Nicolay mange og reflekterte svar:

Det var mange sterke inntrykk på denne turen, sykdommer jeg aldri hadde sett før, ekstrem fattigdom, det vi ville definert som «grov dyremishandling», men også måten barn og voksne som deltok i programmet gjorde enormt inntrykk. Spesielt så vil jeg trekke fram hjemmet for de foreldreløse guttene i Addis. Måten disse gutta tok vare på hverandre og behandlet hverandre som en familie gjorde enormt inntrykk, det varmet rett og slett skikkelig å se gutter som ikke var redde for å gi hverandre en klem og si at de var glad i hverandre.

En annerledes tur
Turen ble annerledes på alle mulige måter enn det jeg hadde forventet ettersom jeg ikke ante hva det var å forvente. Jeg må vel ærlig innrømme at jeg tenkte litt på forhånd at det aller meste der nede skulle være i elendig stand, men jeg ble overasket over standarden på for eksempel mat, – at det fantes ordentlige hoteller og at prosjektet var såpass utviklet som det var. Jeg visste svært lite om det på forhånd og trodde egentlig det var et «lite» prosjekt, det fant jeg fort ut at det ikke var!

Rik møter fattig
Tross all eksponering vi har til «fattigdom» gjennom både media og sosial media i dagens samfunn så er det ikke til å legge skjul på at det gjorde et stort inntrykk å faktisk se denne fattigdommen på nært hold. Det har definitivt endret synet mitt på ting, da spesielt når det kommer til det materielle.
Oppfølgingen her i Norge vil vel i hovedsak gå på å promotere og dele budskapet til prosjektet videre til andre ungdommer for å engasjere enda flere til å ta del og bli faddere, avslutter Nicolay Schiøll-Johansen.

Vi må legge til at Nicolay var den norske gjengens fremste fotballstjerne. I Arsenal-drakt imponerte han både lagkamerater og motstandere på guttehjem-laget i Awassa. Derfor er det nettopp et bilde fra fotballkampen (i høyt grass) vi må bruke som illustrasjon på intervjuer med Nicolay, selv om det ble tap for gode etiopiske gutter.