Et lite bidrag betyr så mye

Celine Strandlie Breivik (bildet)  fra Fornebulandet menighet, 17 år, var yngste deltaker på årets jubileumstur til Etiopia, og vi spurte hva som gjorde sterkest inntrykk på henne:

-Vi opplevde så mye på turen at det er vanskelig å si hva som gjorde sterkest inntrykk på meg. Likevel vil jeg trekke frem guttehjemmene vi besøkte. Det å se hvilket samhold det er mellom disse guttene, og hvilken omsorg de viser for hverandre var veldig sterkt og fint på samme tid. Det gjorde også et sterkt og trist inntrykk å se hjemløse barn. Ellers var det veldig fint å se hvordan gatefolket og deres hjelp gjør en forskjell der nede.

Ble turen annerledes enn du hadde tenkt?
-I forkant av turen var jeg i hovedsak spent. Jeg var nok litt skeptisk til hvordan det ville bli å dra på tur med over 40 mennesker, hvor absolutt flertallet var helt fremmede for meg. Dette gikk likevel veldig bra! Gjengen ble godt kjent på kort tid. Vi hadde det veldig hyggelig og fint sammen, til tross for stor aldersforskjell. Jeg lærte mye av de som var med på turen. Det vi fikk oppleve på turen har gjort sterkt inntrykk på meg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å være med.

Du bor i verdens rikeste land og dessuten i en velstående kommune. Har møtet med fattigdommen gjort noe med deg?
-Det å se fattigdommen på så nært hold var selvfølgelig sterkt. En slik tur gjør deg oppmerksom på hvor viktig det er å hjelpe når man har mulighet. Vi besøkte en skole med sponsor barn, støttet av Gatefolket. Her fikk vi se og oppleve hvordan en «liten» pengesum fra oss, kan utgjøre en så stor forskjell for disse barna.

Hvordan skal du følge opp denne turen i ditt eget lokalmiljø?
Vi skal følge opp turen og promotere gatefolket i vårt nærmiljø. 3 uker etter vi kom hjem skal vi stå på det lokale kjøpesenteret. Her skal vi fortelle om opplevelsen, og hva gatefolkets arbeid går ut på, i forbindelse med menighetens dag på Fornebu S. I tillegg skal vi legge et fokus på det rundt konfirmantene i Fornebulandet menighet.