Etiopiabesøk og gatebarntreff

30.04.14: Gatebarnlederne Gizachew Ayka og Hawi Badasa (bildet) kommer på privat besøk til Norge i perioden 15.-22.mai. 17.mai deltar de under nasjonaldagsfeiringen i Svinndal i Østfold på formiddagen og under en stor misjonsfest på Vilberg skole i Lensbygda, Østre Toten kl.19.00.

17.mai feiringen for våre etiopiske gjester avsluttes med det tradisjonsrike fyrverkeriet på Raufoss nærmere midnatt.

Mandag 19.mai kl.18.00
har vi leid Skiptvet Misjonshus i Østfold for åpen treff for alle som ønsker å bli oppdatert på vårt arbeid. Her deltar Hawi og Gizachew med både sang, en appell og informasjon om arbeidet.

Fadderordningen
Hawi vil orientere spesielt om fadderbarn-ordningen vår. Gatefolket i Norge har tatt ansvar for 384 barn dette skoleåret, og vi håper å kunne øke dette til drøyt 400 for neste skoleår. Behovet for skoleplasser for de aller fattigste barna i Addis Abeba er stort, men fattige foreldre har ikke råd til skoleuniform og skolemateriell ved de offentlige skolene. Det er der vårt arbeid kommer svært godt med, ved at vi enten gir barna plass ved en av våre to private skoler, eller betaler plass ved en offentlig skole.

Hawi og Gizachew er to av grunnleggerne av gatebarnprosjektet Win Souls for God/Hope for Children i Etiopia. Mange kjenner historien om 10 fattige ungdommer som har realisert sin visjon om å dele sitt brød med de som ikke en gang har smuler.

Dette er et privat besøk,
der 80 års feiring til bistandsarbeideren og en av de store støttespillerne til gatebarnprosjektet siden starten, Karin Gezelius, er årsaken til at de nå kommer til Sverige og Norge. Karin vil gjerne ha to av frontfigurene i WSG tilstede under sitt jubileum, og har derfor invitert de to til feiring i Sverige. I forkant av denne feiringen legger de to turen om Norge for å spesielt å oppleve nasjonaldagen, en opplevelse de har hørt mye om og sett bilder fra. Nå skal de endelig få oppleve dette på nært hold. Under sitt besøk i Norge vil de også være WSG-ambassadører og møte så mange støttespillere som mulig. Derfor blir det besøk i Solsiden Barnehage i Spydeberg, som har fem fadderbarn, Svinndal skole, som har 14 fadderbarn, og i Skiptvet der ulike grupper og enkeltpersoner har 30 fadderbarn.

Vi håper å se mange av dere som er støttespillere i arbeidet på et av de åpne arrangementene enten i Lensbygda eller Skiptvet.

 

Hawi Badasa er ansvarlig for fadderordningen vår. Her  sammen med barna i førskolen på Entoto i Addis Abeba.

Hawi Badasa er ansvarlig for fadderordningen vår. Her sammen med barna i førskolen på Entoto i Addis Abeba.