Endelig besøk fra Etiopia

Endelig kan vi glede oss til Norgesbesøk av ledere i Bright Star Etiopia. I perioden 4. til 7. oktober kommer 6 av lederne på besøk, og vi har lagt opp til et stramt program fire av dagene. Vi håper mange har mulighet til å delta på en av samlingene. Se møtesteder lenger nede i artikkelen.

Bildet: Disse seks representantene fra Bright Star/Win Souls for God kommer til Norge. Fra venstre: fadderkoordinator og prosjektleder Befrdu Meseret, prosjektkoordinator Chencha, Kasto Kassa, organisasjonssjef Amemayehu (Alex) Fekadu, administrativ leder, CEO, Gizachew Ayka, pastor Abebe Adey og administrasjonsleder Mengistu Fekadu.

Bright Star-lederne kommer med et todelt budskap denne gang. For det første handler det om å oppdatere alle våre givere og faddere på de ulike prosjektene vi er en del av i byene Addis Abeba, Awassa og Chencha. Gatefolket er en av flere samarbeidende organisasjoner og foreninger, og i år bidrar norske faddere og givere med 1, 6 millioner kroner, som er 20 prosent av Bright Star sitt totale budsjett.

Nestekjærlighetsbudet
Dessuten handler det om å formidle nestekjærlighetsbudet og det kristne budskap tilbake til de skandinaviske landene, gjennom prosjektet «Mission Back». Det var jo nettopp misjonærer fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island som brakte det kristne, evangeliske budskap til en rekke stammer i deler av Etiopia.  Bright Star bygger sitt arbeid på holistiske prinsipper, – det vil si at de har fokus både på det materielle og det åndelige hos mennesker de jobber for.

6 unge menn til Norge
Denne gang er det seks unge menn som kommer på Norges-besøk, under ledelse av prosjektleder og grunnlegger av arbeidet, Gizachew Ayka. Ved forrige besøk var det to unge kvinner som fikk oppleve norsk gjestfrihet, og vi håper at flere av de kvinnelige lederne får mulighet til å komme til oss ved neste korsvei.

Her er Norges-programmet
Våre etiopiske gjester kommer direkte fra Stockholm  mandag  3.oktober og  vil denne gang besøke Oslo, Bærum, Lensbygda på Toten, Moss og Svinndal/Våler.
I Oslo blir det i tillegg til private besøk hos etiopiske kontakter også et møte med pensjonistforeningen til OBOS. Dette møtet blir tirsdag formiddag 4.oktober.
Det videre programmet ser slik ut, og her er det åpent for alle som ønsker å bli med på «gatebarn-treffene.
Tirsdag 4.oktober kl. 19.00: Betel, Lensbygda på Toten
Onsdag 5.oktober: kl. 11.00-16.00: Fornebu Gjenbruk, uformelle samlinger gjennom dagen.
Onsdag 5. oktober kl. 18.00: Møte med medarbeidere i Fornebu Gjenbruk  og alle fra Snarøya menighet i Fornebu Gjenbruk sine lokaler. Sang, andakt, presentasjon av arbeidet i Etiopia, enkel servering.
Torsdag 6.oktober kl. 11.00: Seniortreff, Moss Frikirke
Torsdag 6. oktober kl. 19.00: Fredheim, Svinndal
Fredag og lørdag er fridager i Oslo for tre av gjestene, mens de øvrige tre gjestene reiser videre til Danmark for å delta i storsamling hos vår danske samarbeidspartner Promissio.

Innkvartering på Haraldsheim
Våre gjester blir denne gang innkvartert på vandrehjemmet Haraldsheim på Grefsen i Oslo. Dersom det er noen av våre sponsorer som kan tenke seg å bidra med å dekke kostnadene med reise og opphold setter vi stor pris på denne støtten. Små og store gaver til dette og til prosjektarbeidet kan sendes til vår konto 1080.21.24444. Merk gjerne gaven med «Etiopia-besøk»

-Jeg gleder meg stort til endelig å møte så mange som mulig av våre norske støttespillere, sier grunnleggeren og toppsjefen i Bright Star/WSG Gizachew Ayka.

Dette er Mission Back
-Vi ønsker å formidle den kjærlighet vi har opplevd gjennom det kristne budskap. Vi ønsker også å minne om at det nå er 150 år siden de første misjonærer fra Skandinavia kom til vårt land med det vi kaller «lyset», forteller gatebarnlederen Gizachew Ayka.
Det lille lyset som skinte gjennom år ble et stort lys for vår nasjon. I dag er 20 prosent av landets befolkning evangelisk kristne. Det vil si nærmere 25 millioner mennesker. Det største evangeliske kirkesamfunnet er Mekan Yesus-kirken, med mer enn 9 millioner medlemmer.  Deler av dette kirkesamfunnet er frukten av norsk og svensk misjon, blant annet gjennom innsatsen til utsendinger fra Misjonssambandet, Misjonsselskapet, Frikirken og norske pinsevenner.
Vår evangeliske del av Bright-Star prosjektet, Win Souls for God Evangelical Ministries, oppsto i bydelen Entoto, som er en av Mekane Yesus-menighetene i Addis Abeba, forklarer Ayka.
-Vi som etiopiere har en misjonsforpliktelse til å nå folket i Skandinavia med evangeliet og dele den Guds kjærlighet som vi fikk fra deres forfedre, sier han.
-I forbindelse med besøket i Norge vil vi selvsagt også fortelle om det humanitære arbeidet Bright Star driver med i Etiopia i samarbeid med våre partnere i Skandinavia.
Vi vil takke Gatefolket og alle våre norske venner for det de har bidratt med gjennom mer enn 20 års samarbeid, og vi vil selvsagt også oppfordre til å besøke våre prosjekter i Etiopia, sier Gizachew Ayka til slutt.