40 minutter om Gatefolket på TV12

Med fokus på ildsjeler, tidligere gatejenter og dugnadstur for fornyelse av sanitæranleggene ved våre skoler og jentehjem ble det et drøyt 40 minutters TV-program på TV12, Bedehuskanalen lørdag 27. april. Programmet vil gå i reprise flere ganger, første gang på mandag 29. april. Programmet vil også ligge på Bedehuskanalens nettsider i noen uker framover.  Du  kan se programmet her.

Programredaktør Johnn R. Hardang i samtale med Gatefolkets Odd Borgestrand.

 Det er andre gang på et drøyt år ansvarlig redaktør Johnn R. Hardang har invitert styreleder i Gatefolket, Odd Borgestrand, til studio på Sotra utenfor Bergen.  Borgestrand har ved begge anledningene fått muligheten til å fortelle om de ulike prosjektene og presentere videoer som Gatefolket selv har produsert i Etiopia.

 

 

 

Under forrige besøk ble Gatefolket tildelt en gave på 100.000 kroner, som i januar ble videreformidlet til våre tre skoler og hjemmet for tidligere gatejenter. Det ble også en gave til guttehjemmet og til kontaktsenteret.

Fadderansvarlig Gunnar Alvin overrakte gave til førskolen i fjellandsbyen Chencha

Ildsjelen
Denne gang var det grunnleggeren og den daglige lederen i WSG/Bright Star, Gizachew Ayka, som ble presentert i et lengre intervju. Sammen med 9 andre ungdommer startet han gatebarn-prosjektet i 1997, og han er fortsatt leder av arbeidet i en alder av 47 år.

Tett på prosjektene
Seerne fikk også glimt fra Gatefolkets gruppereise i januar, de fikk bli med inn på Deborah-hjemmet, der 19 tidligere gatejenter får muligheten til å starte på et nytt og godt liv.
Festivalsjef Svein Olsen i Skjærgårdssang fortalte om sitt møte med Gatefolket og sitt eget fadderbarn, og det ble også anledning til en presentasjon av høstens dugnadstur til Etiopia.

Dugnadstur
10-12 rørleggere, bygningsarbeidere og handymen har meldt seg til tjeneste for å renovere sanitæranleggene ved Entoto Freedom School og Gurara Freedom School i tillegg til Deborah-hjemmet.
Seerne ble også oppfordret til å gi et bidrag til dette dugnadsprosjektet, som trolig vil koste mellom 300- og 400 tusen kroner i oppholdskostnader og materiell. Alle dugnadsarbeiderne betaler selv reisen til og fra Etiopia.

Takk for bidragene
Samme kveld som programmet gikk på lufta ble det registrert drøye 30.000 kroner inn på Gatefolkets VIPPS-konto. Pr 2. mai er det kommet inn totalt 51.550,- kroner. Dette takker vi hjertelig for.
Dersom du etter å ha sett programmet ønsker du å bidra til dette konkrete prosjektet kan du benytte vårt gironummer: 1080 21 24 444 eller VIPPS 16422, og merke gaven dugnad.