Vi er klar for Jentene på kyststien

Lørdag 1. juni er det igjen klart for «Jentene på kyststien» Dette betegnes av arrangørene som en herlig dag på kyststien fra Stavern til Anvik Gård. Her venter rekebuffet, musikk, underholdning, prat og latter! Gatefolket stiller også i år opp med en betydelig delegasjon for å servere kaffe, vafler, og brus i tillegg til informasjon om gatebarnprosjektet og loddsalg til inntekt for prosjektet.

Det er ventet om la 1500 damer fra store deler av landet til årets festdag i Stavern og på Anvik gård. På Anvik venter en stor dugnadsgjeng under ledelse av vertskapet Kristin og Sigmund Anvik.

Tore Bjørnstad har vært med i Gatefolkets dugnadsgjeng under Jentene på Kyststien i mange år

Gatefolket stiller med et mannskap på 10 frivillige og i tillegg til salg og lotteri stiller vi også med egen stand. Vi håper mange av deltakerne vil komme innom standen vår eller prate med oss i løpet av dagen. Kanskje noen vil ta ansvar for at en gutt eller jente også får skolegang gjennom vår fadderordning. For 5 kroner dagen (1.800 kroner pr år) er et barn fra de aller fattigste familiene i hovedstaden Addis Abeba i Etiopia eller i den søretiopiske byen Chencha sikret skolegang ved en av våre egne skoler eller ved en offentlig skole.

Etter en 12 kilometer tur i nydelig terreng venter rekebuffet og underholdning på Anvik gård.

Litt om kyststien med utgangspunkt i Stavern
KYSTSTIEN er en blåmerket løype på ca 35 km fra Stavern til Ødegården ved Helgeroa som sto ferdig til bruk i 1991. I dag kan man finne merkede Kyststi-løyper på begge sider av Oslo-fjorden.
Kyststien i Stavern-området går gjennom svært ulik natur; den slynger seg over nakne svaberg, sandstrender, grunne viker, forblåste knauser og gjennom ulike typer skog. Deler av den går forbi koselige hytteområder og over strender og campingplasser. Opplevelsen ved å gå her varierer med vær og årstid. Er man godt kledd og skodd er ikke sol og sommer en forutsetning. En ruskete høstdag med noe varmt på termosen gir en unik naturopplevelse. Når Kong Vinter setter sine spor med snø og is er den også et vakkert skue. Den ligger her alltid og ønsker deg god tur!