Sterke opplevelser for Sidsel og Tore

Denne reisen var fylt av en sammenhengende serie høydepunkter. Møte med fadderbarn, tidligere gatejenter og gutter som var kjøpt fri fra slaveri og som nå var godt i gang med utdannelse. Det ble sterke opplevelser.

Bildet: Tore og Sidsel Bjørnstad fra Sarpsborg på guttehjemmet i Addis Abeba. En av de mange store opplevelsene på årets gruppereise med Gatefolket.

Det sier Tore Bjørnstad fra Sarpsborg, som sammen med kona Sidsel fikk sitt første møte med Etiopia, gatebarnprosjektet og sine to fadderbarn.

De to var med i Gatefolkets gruppereise med totalt 21 deltakere fra 25.september til 4.oktober.  Etter fire dager sammen i Addis Abeba delte gruppa seg i to, der reiseleder Henrik Solhaug tok med seg halvparten av deltakerne til en bistands- og misjonsreise til Sør-Etiopia. Her ble det møte med lærere og studenter ved Tabor bibel- og misjonsskoler, et barnehjem i Awsssa og møte med Kirkens Nødhjelps omfattende arbeid i regionen.

Odd Borgestrand tok med seg den andre gruppa til Unesco-byen Lalibela.

Klippekirkene i Lalibela er en samling på 11 kirkebygninger.  De ble hugget ut av fjellet på 1200-tallet. Anlegget er et populært pilgrims- og turistmål og ble et verdensarvsted allerede i 1978.  En mektig opplevelse når man kan vandre i underjordiske ganger og over klipper fra kirke til kirke.

 

-Det aller største

er å møte hvert enkelt menneske som bokstavelig talt har gått fra mørke til lys, forteller Tore Bjørnstad videre. –Jeg kan allerede nå si at dette vil jeg oppleve mer av. Jeg vil gjerne følge våre fadderbarn gjennom hele skolegangen. For meg som en kristen blir disse barna også våre bønnebarn.

Jeg må bruke noen dager på å sortere alle inntrykkene. Jeg har tatt mange bilder, og disse bildene blir vår dagbok.
Jeg ser også at det er mange utfordringer i prosjektet. Det er krevende å hjelpe unge mennesker som har levd et liv på gata. De ulike prosjektene drives med begrensede midler, men med enorm porsjon varme hjerter. Det fikk vi et spesielt innblikk i under vårt besøk i barnehjemmet til den tidligere gategutten Goitom i Awassa. Nå er han utdannet sivilingeniør og vil gjerne gi noe tilbake til prosjektet og til dagens gatebarn. Jeg tror det er viktig at prosjektet består av mange små enheter, slik at hvert enkelt barn og ungdom blir omsluttet med den daglige omsorgen som de trenger, sier Bjørnstad.
-Det var varmt og godt å være både ved Deborah-senteret og guttehjemmet i Addis Abeba. Totalt sett vil jeg si at dette har vært en kjempetur. Jeg melder meg gjerne på neste tur her og nå. Jeg er så glad for at vi fikk oppleve dette, avslutter Bjørnstad.

Vi kommer tilbake med flere inntrykk fra våre deltakere.  Se også bilder på våre Facebook-sider: https://www.facebook.com/Gatefolket-252059458157060/timeline/