Minibuss etter jubileumskonsert

Jubileumskonsertene 28.oktober, i anledning Arnold Børuds 70 års dag, ble en stor opplevelse. To fulle hus i Sarpsborg Scene ga dessuten et overskudd på drøyt 200.000 kroner. Pengene gikk direkte til en ny 16 seters minibuss som nå er i daglig bruk i Gatefolkets prosjekter i Etiopia.

Bildet: Børudklanen gjennomførte to flotte konserter i Sarpsborg, til inntekt for Gatefolket. Foto: Boe Johannes Hermansen

Den gamle minibussen, som var en gave fra ungdomslaget på Varhaug og Vigrestad i Rogaland for 12 år siden, har nå passert 300.000 kilometer, og det var på høy tid at prosjektet fikk en ny buss for alle sine transportoppdrag i Addis Abeba.  Da Fornebu Gjenbruk i april overrakte en gave på 100.000 kroner, bestemte styret i Gatefolket seg for at ekstraordinære gaver i forbindelse med gatebarnprosjektets 20 års jubileum skulle øremerkes til en ny minibuss. Vedtaket lot seg oppfylle da Joar Kristiansen i Sarpsborg fikk med seg Arnold Børud og hele «klanen» til en jubileumskonsert i anledning Arnold Børuds 70 års dag. Interessen for konserten var så stor at det ble to konserter, og dermed også et meget solid overskudd til gatebarnprosjektet.

Den nye 16 seters minibussen parkert utenfor hovedkontoret i Addis Abeba. En kjærkommen gave til 20 års jubileet.

Dette skulle bli vår jubileumsgave. Den nye minibussen kostet 400.000 norske kroner, og er av typen Toyota.  Gatefolket inviterte også svenske partnere til å bli med på jubileumsgaven, og fra Sverige fikk vi et tilskudd på 85.000 kroner. Dermed var økonomien sikret, og minibussen sto ferdig registrert og klar til bruk noen dager før 20 års markeringen i Addis Abeba.

Konsertene i Sarpsborg
handlet om mer enn gaveinntekter til gatebarnprosjektet. Det handlet også om å formidle tro, håp og kjærlighet fra en familie som har bidratt til mange sangskatter i Norge de siste årene. Konsertene ble innledet med sang «Det sanne lys» og «Her er det fest og glede».
Konsertene bar preg av nettopp fest og glede, i tillegg til takknemlighet over å få være med å spre livets ord.

Klanmedlemmene Sofie, Ole, Elin, Olivia, Emmy, Ella, 2 x Thomas, Linda, Anne Marie, Deennis og selvfølgelig Arnold, sto sammen på scenen og framførte en rekke kjente sanger.  Her fikk totalt 1.100 tilhørere være med å synge på kjente sanger som «Livet er herlig, Minstemann, I dag begynner resten av ditt liv, Han har beseiret alt det onde, Jesus her er jeg, send meg, Vi hyller Jesus, kongenes konge, Du løfter meg opp, Oh, what a day, King of the road og flere andre.

Lisa Børud fikk dessverre ikke anledning til å delta i Sarpsborg, da hun måtte stille i TV-programmet Stjernekamp. Det ble lagt merke til mange av oss at Lisa stilte i antrekk med de etiopiske fargene under semifinalen, – en flott gest til prosjektet vår.
Det ble en mektig avslutning på konsertene da alle i klanen avsluttet med Kjærligheten seirer og The Grace.

Varm takk
Gatefolkets styre retter en varm takk til Arnold Børud og alle i hans familie som deltok i Sarpsborg.  En stor takk også til Joar Kristiansen og hans medhjelpere som gjorde en kjempejobb før, under og etter konsertene.
-Vi som var på plass under jubileet i Etiopia samme kveld, lørdag 28.oktober, kjente på fellesskapet, og vi fikk oppleve den enorme gleden over gaven fra Norge, sier styreleder i Gatefolket, Odd Borgestrand.