Klar for den store jentefesten

Lørdag 2. juni er det igjen klart for den store jentefesten i Stavern. Jentene på Kyststien arrangeres for 13.gang, og nærmere 3000 jenter tar turen fra Stavern sentrum langs den flotte kyststien og fram til Anvik gård.

Bildet: Gatefolkets representanter vil komme rundt med serveringstralle på Anvik gård med nystekte vafler, kaffe, mineralvann og en flott «kopp to go». Bildet er fra fjorårets arrangement.

Her venter det rekebuffet, mye god underholdning og et stort team fra Gatefolket vil sørge for at deltakerne kan kjøpe nystekte vafler, mineralvann og kjempegod kaffe fra samarbeidspartner Kaffemann. Gatefolkets frivillige medarbeidere har egen stand med informasjon om gatebarnprosjektet vårt i Etiopia, og det er absolutt tillatt å vippse over en gave til arbeidet eller eventuelt bli fadder for et av våre skolebarn.

-For oss er dette et spennende samarbeidsprosjekt, sier lederne for Gatefolkets team i år,  Sidsel og Tore Bjørnstad. De reiser over fjorden fra Østfold til Vestfold fredag ettermiddag og hjelper vertskapet med praktiske ting før det store innrykket av jenter og damer fra hele landet.  Lørdag formiddag kommer så 10-12 andre frivillige som vil gjøre en innsats for Gatefolket og Jentene på Kyststien.

Det er fjerde gang
Gatefolket samarbeider med Jentene på Kyststien. Arrangørene stiller opp med gratis vaffelrøre, syltetøy og flotte kaffekrus som bærer logoen til både Gatefolket og jentene på Kyststien. I tillegg stiller Kaffemann opp med proffe kaffetraktere og smakfull kaffe. Også dette får Gatefolket helt gratis. Dermed vil hele omsetningen gå direkte inn i prosjektet og være et betydelig tilskudd til årets budsjett på godt over en million kroner, forklarer Tore Bjørnstad.

-Tusenvis av fine jenter
har deltatt på arrangementet vårt disse årene og mange har gjort dette til en tradisjon for gjengen sin, forteller Kristin Hammer Anvik, som er primus motor for arrangementet med mannen Sigmund som altmuligmann. Et stort team av lokale medarbeidere er også i sving før, under og etter arrangementet.
Hun er glad over å få være med å støtte Gatefolkets arbeid i Etiopia, og har et nært forhold til dette etter sitt besøk til prosjektet for tre år siden.

-Jo flere vafler,
Kaffemann-kaffe, mineralvann og andre saker Gatefolkets frivillige selger 2.juni, jo flere barn kan de hjelpe til et bedre liv, sier hun.
I fjor ble gatebarnprosjektet tilgodesett med nærmere 40.000 kroner, og vi håper å få inn et godt bidrag også i år, sier Kristin Hammer Anvik.