Gruppereise til Etiopia 12.-21.oktober

Gatefolket kan igjen invitere til «en reise for livet» for sine mange kontakter rundt om i landet. Denne gang har vi plass til 20 deltakere, fordelt på to grupper. Den ene gruppa vil ta en utflukt til Unescobyen Lalibela, mens den andre gruppa reiser sørover til regionhovedstaden Awassa med omegn. Turen arrangeres fra fredag 12.oktober til søndag 21.oktober. Representanter fra Gatefolkets styre stiller som reiseledere.

-Dette er en reise der vi først og fremst prioriterer støttespillere i gatebarnprosjektene våre i Addis Abeba og Awassa. Denne gang legger vi også opp til en work-shop med fokus på hva det vil si å leve i fattigdom og hvilke konsekvenser dette får i et lokalsamfunn. Her ønsker vi spesielt å tilby ungdom et opplegg der de kan benytte reisen som et studieopplegg for seg selv, sine respektive skoler og medelever, opplyser leder for Gatefolket i Norge, Odd Borgestrand.
-Dette opplegget kommer i tillegg til besøk ved våre ulike prosjekter i Addis Abeba og Awassa, – fra arbeid blant barn på gata, tidligere prostituerte jenter og det største prosjektet med skolebarn og studenter som har fått muligheten til utdannelse i stedet for et liv på gata.

Kontrastenes land
-Etiopia er kontrastenes land, vilt og vakkert, rikt og fattig, med folk og stammer som tar imot oss med hjertevarme, sier Borgestrand videre. Han har besøkt Etiopia nærmere 30 ganger de siste 30 årene og blir like fasinert hver gang. Han blir reiseleder sammen med

Reisen starter fra Gardermoen fredag 12.oktober kl.19.45 og retur til Gardermoen søndag 21.oktober kl. 08.45
Det blir mulig å velge mellom to gruppereiser. Den ene har vi kalt bistand og kultur, den andre har bistand og misjon som tema. De to gruppene vil ha felles opplegg i Addis Abeba de tre siste dagene av oppholdet i Etiopia. Reisen til og fra Etiopia vil også være felles.

Unescobyen Lalilbela
Den ene gruppa starter med et unikt besøk i Unescobyen Lalibela.
Klippekirkene i Lalibela er en samling på 11 kirkebygninger.  De ble hugget ut av fjellet på 1200-tallet. Anlegget er et populært pilgrims- og turistmål og ble et verdensarvsted allerede i 1978.  En mektig opplevelse når man kan vandre i underjordiske ganger og over klipper fra kirke til kirke med en dyktig lokal guide.

Sør-Etiopia
Den andre gruppa starter med en reise til Sør-Etiopia og regionhovedstaden Awassa. Her vil dere komme tett på arbeidet vi driver blant tidligere gatebarn. Mange venner av Gatefolket i Norge har også et nært vennskap med den tidligere gategutten Goitom Gebreslassie som nå er utdannet sivilingeniør og som i samarbeid med Bright Star og Gatefolket driver et gatebarn-hjem i Awassa i Sør-Etiopia. Det vil også bli tid til en busstur videre sørover i det frodige Sidamo-landskapet der norsk misjon og bistand har betydd mye for millioner av mennesker.

Her er programmet (med forbehold om endringer).

Dag 1: Fredag 12.oktober
Avreise fra Gardermoen med Ethiopian Airlines kl.19.45, via Stockholm til Addis Abeba neste morgen.

Dag 2: Lørdag 13. oktober
Gruppe 1: Fly med Ethiopian Airlines til Awassa. Innsjekk hotell og rusletur i byen.
Gruppe 2: Fly med Ethiopian Airlines til Lalibela. Innsjekk hotell og rusletur i byen.

Dag 3: Søndag 14.oktober
Gruppe 1
: Frokost på hotellet. Gudstjeneste i den største menigheten i Sør-Etiopia i regi av Mekane Yesu kirken.  Busstur til Sidamo-regionen m/Yirgalem
Gruppe 2: Frokost på hotellet. Guidet rundreise med lunch i høyfjellsområdene rundt Lalibela. Middag

Dag 4: Mandag 15.oktober
Gruppe 1
: Fridag i den flotte parken til hotell Haile Resort. Mulighet for flodhest-safari, avslapping ved svømmebassenget, velvære-salong, lunch og middag.
Gruppe 2: Første del av Guidet tur i Unesco-byen Lalibela. Lunch og middag

Dag 5. Tirsdag 16.oktober
Gruppe 1: Skolebesøk og møte med gatebarn-arbeidet i Awassa. Fotballkamp og felles middag på restaurant
Gruppe 2: Andre del av Guidet tur i Unesco-byen Lalibela. Lunch og middag

Dag 6: Onsdag 17.oktober.
Gruppe 1:
 Til Addis Abeba med minibuss, Stopp ved Langanosjøen for lunch. Innsjekk hotell. Felles middag i Addis Abeba
Gruppe 2: Til Addis Abeba med fly. Innsjekk hotell. Felles middag

Dag 7: Torsdag 18.oktober:
Begge gruppene: Gatebarnprosjektet: Work shop: «Fattigdommen pris». Besøk ved skoler, kontaktsenter og ungdomsboliger. Møte med fadderbarn. Kveldstur med buss blant gatefolket. Felles middag.

Dag 8: Fredag 19.oktober:
Begge gruppene: Gatebarnprosjektet: Work shop, del 2: «Fattigdommen pris». Besøk ved skoler, kontaktsenter og ungdomsboliger. Møte med fadderbarn. Felles middag.

Dag 9: Lørdag 20.oktober:
Begge gruppene: Fridag i Addis Abeba. Mulighet for shopping, besøk ved womens pottery. Guidet tur i byen. Avskjedsmiddg middag med gatebarnledere og deretter til flyplassen. Avreise til Oslo kl. 23.50 med Ethiopian Airlines.

Dag 10: Søndag 21. oktober: Ankomst Gardermoen kl.08.45. Takk for denne gang

Reiseledere: Odd Borgestrand, Inger Hovland og Sidsel Bjørnstad

Pris Gruppe 1: kr. 12.900,-
Inkludert: Fly Dreamliner Ethiopian Airlines Oslo-Addis Abeba t/r. Fly Addis Abeba-Awassa. Minibuss Awassa-Addis Abeba. Visum, alle overnattinger m/frokost i hoteller av god standard i Addis Abeba og Awassa. All annen transport i Etiopia. Ikke inkludert: Reise til og fra Gardermoen, vaksiner, reiseforsikringer. Tillegg for enkeltrom kr 250,- pr natt.

Pris Gruppe 2: kr. 13.900,-
Inkludert: Fly Dreamliner Ethiopian Airlines Gardermoen-Addis Abeba t/r. Fly Addis Abeba-Lalibela t/r. Visum, alle overnattinger m/frokost i hoteller av god standard i Addis Abeba og Lalibela. Inngangsbillletter og guide i Lalibela i 2 dager. All annen transport i Etiopia. Ikke inkludert: Reise til og fra Gardermoen, vaksiner, reiseforsikringer. Tillegg for enkeltrom kr 250,- pr natt.

PÅMELDING innen 15.august. Sendes til post@gatefolket.no Vi har totalt 20 PLASSER. Først til mølla prinsippet.  Depositum på kr 3.000,- må være innbetalt innen 15.august. Pass må være innlevert til Gatefolket, Gullfunnet 13, 1570 Dilling senest 1.september. (Returneres til deg innen 3 uker) Send oss navn/epostadresse og postadresse/telefon ved påmelding. Ønsker du mer utfyllende opplysninger kan du også benytte vår epostadresse post@gatefolket.no. 

Informasjon om innbetaling/kontonummer vil bli sendt ut i eget informasjonsbrev til de som ønsker å delta på reisen.