Eivind klar for kortidstjeneste i Etiopia

21 år gamle Eivind Wirak fra Grimstad (bildet) reiser i slutten av november til Addis Abeba for å arbeide som frivillig i gatebarn-prosjektet i en måned.

Til Gateposten gir han bakgrunnen for at han gjerne vil bidra med en måneds frivillig tjeneste:
-I sommer hadde jeg en fin sommerjobb der jeg tjente en del penger, og fant fort ut at jeg kom til å tjene mer enn jeg selv trengte. Da begynte jeg søken på en frivillig jobb et sted der jeg kunne hjelpe til.

Jeg har lenge hatt et ønske
om å kunne reise et sted der jeg kan være til hjelp for de som ikke har det like bra som meg. Det er jo alltid greit med litt ekstra penger på konto, men istedenfor å bruke alt på meg selv, og siden jeg ikke hadde noen store planer i Desember, vil jeg heller være med på å gi barn i Etiopia en fin førjulstid/jul.

Besteforeldre var misjonærer
Min mormor og morfar har lenge vært misjonærer, og de har jobbet en del i Etiopia, så det er takket være de og bekjente av de jeg fikk kontakt med WSG og Gatefolket. Jeg har selv vært i Etiopia et par ganger før, og vært på besøk i slummen med min familie.

Jeg husker godt sjokket jeg fikk når jeg kom der som liten norsk gutt. Selv har jeg alltid hatt det jeg trengte for å overleve, men nå fikk jeg oppleve virkelig fattigdom og folk som virkelig kunne trengt mer hjelp. Det å få oppleve hvor stor glede en tallerken med mat, et par sko eller en fotball kunne gi, var utrolig varmende.
Siden da har jeg hatt et stort ønske om å komme ned flere ganger, å endelig skal jeg få hjelpe til igjen, sier han

Alltid behov for hjelp
Mengistu Burano, som er personalansvarlig for våre medarbeidere i Addis Abeba, sier til Gateposten at det alltid er behov for hjelp. Eivind vil bo på den svenske misjonens gjestehus på Entoto, bare et drøyt steinkast fra Entoto Freedom School. Ved skolen vil han kunne bidra som assistent og kanskje også litt engelsk-lærer for de største elevene. I tillegg vil han få muligheten til å bli kjent med hele arbeidet, kanskje med tanke på at han en dag kan komme tilbake for en lengre periode, håper Mengistu.

 

Vi i Gatefolket syns det er flott at ungdom ønsker å bidra i prosjektet vårt på denne måten. For voksne ungdommer som ønsker å bidra er det mulig å legge inn en søknad om dette. Primært ønsker vi at frivillige skal sette av et semester, som gjerne kan kombineres med u-landsstudier.