Den nye skolen reiser seg

15.05.11: Den nye barneskolen i bydel Entoto begynner nå å reise seg. Dette blir en skole på fire etasjer og to etasjer også under bakken.

WSG-leder Gizachew Ayka tar meg med på befaring på den nye skoletomta, som ligger svært sentralt i bydelen med 40.000 innbyggere nord i hovedstaden Addis Abeba.

Utgraving av tomta tok lenger tid enn beregnet på grunn av store nedbørsmengder, men nå er byggearbeidene kommet skikkelig i gang, og Gizachew Ayka kan med stor sikkerhet slå fast at skolen vil bli innviet i mai 2012.

WSG-Norge har bidratt med over en halv million kroner til den nye skolen. Det største løftet har svenske Läkarmissionen tatt med et tilskudd på om lag 2 millioner kroner. Totalt er byggekostnadene beregnet til snaue 3 millioner kroner. Dette er en halv million mer enn tidligere beregnet, og hovedårsaken er nesten en dobling av prisene på sement. Bare sist uke økte prisen for en 50 kilos sekk fra 120 til 170 kroner, og dette er ekstremt mye penger for en bygning som blir oppført i betong og murblokker.

Den nye skolen vil gi tilbud til 700 skolebarn fra barnehagenivå og opp til 8.klasse. På kveldstid vil det bli tilbud til barn og ungdom som er i arbeid og skolen vil også bli et kultur- og helsesenter i bydelen, forteller Gizachew Ayka.
Skolen vil være åpen 12 timer i døgnet fra mandag til lørdag. Barnehagen vil være i første etasje.

I helgene vil det bli arrangert helseundervisning for hele bydelen. Derfor vil dette bli et viktig tilskudd for helseforebyggende arbeid til hele området.

WSG har nå fått et så godt rykte i byen at ledelsen i bydelen også har tilbudt organisasjonen ei nabotomt bare hundre meter unna. Denne tomta er på ett mål, og kan benyttes til fritidsaktiviteter.

Fyldigere omtale av skoleprosjektet i neste utgave av Gateposten, som kommer i juni.