70 åring med 70 gjester på låvefest

Det ble både pølsefest og låvefest da den pensjonerte gravemaskinentreprenøren og gatebarn-ambassadøren Tore Bjørnstad inviterte 70 voksne mannfolk til sin egen 70-års feiring på Sanderød gård i Sarpsborg tirsdag.  For Tore var det en selvfølge at bursdagsgaven skulle gå til Gatefolkets prosjekter i Etiopia, og de siste dagene er det kommet inn 45.800 kroner til Gatefolkets konto.

Bildet: Tore Bjørnstad har et stort hjerte for Gatefolket og visjonen «fra gatebarn til skolebarn». Derfor ønsket han bidrag til prosjektene i Etiopia som 70-års gave.

Den restaurerte låven på Sanderød gård i Trøsken utenfor Sarpsborg ble for et par uker siden benyttet som konsertarena da The Browns fra USA holdt konsert i samarbeid med Skjærgårdssang og Holleby menighet i Sarpsborg. Tore og Sidsel Bjørnstad var vertskap, og sørget for at Gatefolket fikk et betydelig beløp gjennom salg av kaffe, kaker og loddsalg.
70 års-feiringen foregikk også inne på låven, der datter Grethe og svigersønn Magnus bidro med en allsidig lunsj-konsert. Her ble det servert pølser og hamburgere med mye godt tilbehør og ei fantastisk stor og god bursdagskake. Flere venner fikk muligheten til å hilse jubilanten.

Fra gatebarn til skolebarn
Gatefolkets styreleder Odd Borgestrand fikk anledning til å vise videoen «fra gatebarn til skolebarn», og samtidig gratulere Tore med dagen. Tore har vært styremedlem i 2 perioder, før han overlot plassen til kona Sidsel, som nå er nestleder i Gatefolket. Borgestrand karakteriserte Tore med ett ord for hver bokstav i navnet: Tøffing, Omsorgsfull, Raus og Engasjert.
Tore på sin side kvitterte med en varm appell til sine 70 inviterte venner om å avse 4 kroner dagen for å gi et barn i Etiopia framtid og håp gjennom utdanning.

Bålgjengen bidrar
Tore Bjørnstad er sammen med Joar Kristiansen av de sentrale ildsjelene bak «gutteklubben» Bål-gjengen. 106 mannfolk i ulike aldersgrupper er med i dette unike fellesskapet, som nå har eksistert i 10 år. Bålgjengen arrangerte «medlemsmøte» tirsdag kveld, der filosofen Henrik Syse var hedersgjest og foredragsholder. Her kom det inn 6.000,- kroner til Gatefolket. I løpet av de siste fem årene har Bålgjengen bidratt med nærmere 400.000,- kroner til Gatefolket. Det største bidraget gikk til innkjøp av en ny minibuss, som nå benyttes i prosjektet i Etiopias hovedstad, Addis Abeba.   (31.08.23)