Verdig minnestund for barnelegen

Bildet: Maria Eksmyr takket på vegne av familien for det gode samarbeidet med WSG.

15.05.11: Den første skandinaviske kontakten til Win Souls for God var barnelegen Roland Eksmyr fra Skåne i Sverige. I fjor høst døde Eksmyr brått, og WSG-lederne var forrige uke samlet til minnestund med Eksmyrs familie i Addis Abeba. 

Av Odd Borgestrand

Roland Eksmyr har betydd enormt for Win Souls for God og Hope for Children. Som erfaren lege med mange år i Afrika lanserte han begrepet ” Preventive Streetism”, det vil si forebyggende arbeid for å forhindre at barn havnet på gate som tiggere.

Roland Eksmyr ble så grepet av de unge gatebarn-ledernes visjon at han utarbeidet et eget helseprogram, skreddersydd for situasjonen i Addis Abeba. Eksmyr var opptatt av helse og utdanning, og han brukte mye av pengene han fikk inn som konsulent til å bidra til å realisere denne delen av arbeidet med stor faglig innsikt.

-Roland var vår sterke faglige kontakt og mentor, sa Gizachew Ayka under en verdig minnestund i forsamlingssalen på hovedkontoret til WSG. Her var enken etter Roland, Minna Eksmyr, tilstede sammen med to av sine døtre. Det ble tent lys, og foran et flott portrett av legen ble det lagt ned friske, røde roser av samtlige i lederskapet i WSG. Norske, danske og svenske samarbeidspartnere var tilstede under minnestunda.

Datteren Maria Eksmyr, som er prest i den svenske kirken, takket WSG-lederne for hva de fikk bety for hennes far. I tillegg til et sterkt medisinsk og pedagogisk engasjement for gatebarna sørget Roland for at de unge lederne fikk et trygt og godt sted å bo under oppstarten. Hans engasjement for både barna og gatebarnlederne gjorde også at Roland  i voksen alder fikk en fornyelse av sin barnetro.

Roland Eksmyr døde brått i forbindelse med at han var på et treningssenter i nærheten av sitt hjem i Skåne, og han er dypt savnet, ikke bare av sin nærmeste familie, men av hele WSG-familien. Vi lyser fred over hans minne.