Støtt opp om vår digitale utlodning – VIPPS 16422

Vil du gi en utstrakt hånd til vårt arbeid blant gatebarn og skolebarn fra de aller fattigste familiene i Etiopias hovedstad Addis Abeba? Da kan du støtte opp om vår digitale utlodning i perioden 20.-27.november, der hovedgevinsten er en Ipad mini.

Hvert lodd koster 10,- kroner.  Kjøp lodd med VIPPS nr 16422 (Gatefolket Norge).

Skriv ditt navn og mobilnummer, slik at vi kan nå deg dersom du vinner en gevinst på vår digitale utlodning. Vi legger ut bilder av de ulike gevinstene på vår Facebookside https://www.facebook.com/Gatefolket-252059458157060

Hovedgevinsten er altså en Ipad mini 32 GB. De øvrige gevinstene er produsert for hånd i et keramikkverksted drevet av kvinner i Etiopia. Krukker, vaser, byste og dekorative høner er alle glassert. I tillegg er det også fire krakker som er skjært ut av ett emne.
Vi håper også du vil dele facebook-innlegget med dine venner, slik at vi kan nå flest mulig disse dagene.

Vi er inne i en mørk tid
i Norge, men situasjonen i Etiopia er enda verre. I tillegg til Copvid-19 pandemien er landet også på randen til borgerkrig på grunn av stammemotsetninger. Etiopia er et land med drøyt 90 etniske grupper. I følge tall fra FN lever 44 prosent av de drøyt 100 millioner menneskene i landet under nasjonal fattigdomsgrense. 39 prosent lever i ekstrem fattigdom.

Gatefolket driver et lite, men viktig arbeid i landets hovedstad.  Utdanning er helt avgjørende for et lands utvikling, og derfor har vi satset sterkt på å hjelpe barn fra de aller fattigste familiene med skolegang.  Dermed forhindrer vi også at flere barn blir gatebarn. Over 1100 barn går nå på skole i regi av vår samarbeidspartner Bright Star. Halvparten av disse betaler Gatefolket for gjennom en fadderordning som mange i Norge deltar i.

Fra gateliv til framtidstro
Gatefolket har i tillegg konsentrert sin støtte til et kontaktsenter der unger og ungdom som lever og bor på gata kan komme flere ganger i uka og få mat, klær, dusj, undervisning og ikke minst kjærlighet og tro på at de kan få en bedre framtid. Flere av ungdommene blir også hjulpet tilbake til sine hjemsteder rundt om i landet, der de blir gjenforent med familiene sine.
Gatefolket støtter også et hjem der tidligere prostituerte jenter får hjelp til et verdig liv og et anstendig levebrød.

Hjelp oss å hjelpe
Alt dette koster penger, og nå som pandemien har slått inn også i Norge har vi registrert en betydelig nedgang i gaveinntektene.  Bortfall av salgsinntekter i forbindelse med Jentene på Kyststien og Skjærgårdssang påvirker selvsagt også resultatet. Selv om korona-pandemien er utfordrende for mange i Norge er det likevel mange som har solid økonomi og som kanskje kan bidra nettopp i denne tiden. Derfor håper vi på et godt loddsalg, slik at vi kan opprettholde aktiviteten. Alt arbeid i Norge drives på frivillig basis, og 95 prosent av alt som samles inn går direkte til Etiopia. Årets budsjett er på 1,8 millioner kroner.

Skolene startet opp igjen i høst, men ble for få dager siden igjen stengt ned som følge av lokale smitteutbrudd. Dermed blir det en ny runde med god, gammeldags omgangsskole for våre elever. Dette er krevende også for våre dyktige lærere som jobber lange dager for å følge opp elevene. Vi kan ikke svikte nå, og ber derfor om din støtte ved å ta lodd, eller eventuelt vippse en gave. Da kan du benytte samme Vipps nummer, og merke beløpet med gave.

Kr. 10,- pr lodd: VIPPS 16422, husk navn og tlf nummer. Loddsalget avsluttes ved midnatt natt til lørdag 28.november. Alle vinnere blir kontaktet umiddelbart etter trekning lørdag 28.november.