Musikalsk festkveld på Finsland

Det ble en musikalsk festkveld da Finsland Gaither-Music Club inviterte til konsert onsdag 28.november, en konsert med sterkt fokus på gatebarn-prosjektet vårt i Etiopia.

President i klubben, Kolbjørn Hærås, tok selv initiativ til å støtte vårt prosjekt gjennom denne konserten, som ble arrangert i samarbeid med stiftelsen Skjærgårdsgospel.

Hærås ønsket at inngangsbilletten på 500 kroner i sin helhet skulle gå til Etiopia, og inviterte derfor representanter fra Gatefolket til å overvære konserten i den lille bygda, en halv times kjøring nord for Kristiansand. Alle kostnader i forbindelse med arrangementet var dekket inn av lokale sponsorer, og dermed kunne Hærås, sammen med Gatefolkets Tore og Sidsel Bjørnstad, slå fast at konserten ble et viktig bidrag til at unge fra gata i Addis Abeba kan få en ny framtid. Drøyt 100 personer overvar den drøyt tre timer lange konsertkvelden.

Gatefolkets stand ble godt besøkt og Tore Bjørnstad orienterte kort om gatebarnprosjektet. Vår etiopiske leder, Gizachew Ayka, dukket opp på storskjerm med videohilsen fra Etiopia, en hilsen som falt i god jord. Flere tegnet fadderskap.

Konserten var en fin blanding
av Gaither-sanger, country og amerikanske julesanger, rapporterer Sidsel og Tore Bjørnstad.  Her deltok Gaither-sangeren Doug Anderson fra USA, Mette & Roger og Charlie Blackwater, i tillegg til det svært dyktige husorkesteret fra Skjærgårdssang. Doug Anderson er godt kjent fra Gaither-DVD’ene. I USA har han også en solokarrière, og er meget etterspurt og populær.
Mette & Roger er godt kjent blant de fleste sørlendinger. Det hele startet i 1989, med sang på en basar for “Indre Sjø” som det heter på Flekkerøya. Alf Trygve Winge, eller Charlie Blackwater som er hans kunstnernavn, er blant de ypperste på munnspill her i landet.

-Det aller beste med denne kvelden er det at mange barn og unge i Addis Abeba ikke vil “glemme” denne kvelden. Gatefolkets arbeid framstår som svært troverdig og derfor vil vi gjerne bidra, sier en godt fornøyd Kolbjørn Hærås.