Mange nye faddere under årets Skjærgårdssang

Mange flotte samtaler, godt salg av håndlaget etiopisk keramikk og mange nye faddere som gjerne vil være med i programmet til Bright Star/WSG og Gatefolket. Slik kan opplevelsene fra Gatefolkets stand på Skjærgårds i Langesund 2019 oppsummeres.

Bildet: Gunnar Alvin har vært på Etiopiabesøk tre ganger og er glad for å være med som fadder i Gatefolket. Her i samtale med biskop for Agder og Telemark, Stein Reinertsen og kona Marit, som lyttet interessert under besøket på Gatefolkets stand

-Det aller viktigste for oss
i Gatefolket er å komme i kontakt med mennesker som gjerne vil være med å gi et barn muligheten for et verdig liv. Det kan de gjøre ved å bidra med 1.300 kroner i året for å sikre skolegang og helsetilbud for et barn i Etiopia. I tillegg til kronebeløpet håper vi fadderne også vil løfte fram «sitt barn» og følge det gjennom årene på skole. Noen vil kanskje benytte muligheten til å bli med på en fadder-tur og møte sitt fadderbarn ansikt til ansikt neste år eller en gang i framtida.

Under årets Skjærgårdssang
var det totalt tre ulike organisasjoner som løftet fram fadderordningen. Vi i Gatefolket er derfor godt fornøyd med at 17 barn ved våre skoler i Addis Abeba fikk sine faddere under årets arrangement. Dermed er det bare en håndfull barn av de som begynner på et nytt skoleår om et par uker som ikke har sin personlige fadder, forteller fadderansvarlig Inger O. Hovland.

Mange jobber frivillig under Skjærgårds i Langesund, og flere av dem ønsket å bidra til å gjøre Gatefolkets arbeid enda mer kjent også i denne delen av landet.

Alltid smil og gode samtaler når stadig nye ønsker å bli med i fadderordningen til Gatefolket. Her er det Sidsel Bjørnstad som sikrer et barn en ny fadder i Langesund.

Nesten alt av keramikk fra Etiopia forsvant fra salgsboden til Gatefolket under Skjærgårdssang, og «perlehøns» var ekstra populære.

Det siste året har Gatefolket
også hatt gleden av å selge håndlaget keramikk, produsert av Women`s Pottery i Addis Abeba i tillegg til blant annet etiopiske skjerf og lokalproduserte skamler. Under Skjærgårds ble nesten hele beholdningen solgt ut, og dette var et godt tilskudd for å dekke kostnadene med å delta med egen stand i Langesund, sier styreleder Odd Borgestrand.

-Vårt hovedfokus
er imidlertid å sikre at de omlag 600 skole barna som Gatefolket har tatt ansvar for også til enhver tid har personlige faddere. Det er flott å se den trofastheten våre faddere viser. Vi har faddere som har vært med siden vi startet fadderordningen for 15 år siden, og stadig nye kommer til. Vi er glad vi kan kombinere vårt budskap om å forvandle gatebarn til skolebarn med et så flott arrangement som Skjærgårdssang i Langesund. Derfor skal tre faddere og tre styremedlemmer ha takk for at de stilte opp som frivillige og bemannet standen vår også i år, avslutter Borgestrand.